Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suđenje Milovanoviću za ubojstvo Pukanića i Franjića i u Zagrebu

Željko Milovanović
PIXSELL
26.01.2010.
u 09:16

Vrhovni sud RH odbio je Milovanovićevu žalbu kojom je tražio zamrzavanje sudskog postupka koji se protiv njega vodi pred zagrebačkim Županijskim sudom.

BEOGRAD - Željku Milovanoviću, koji u pritvoru u Beogradu čeka suđenje zbog postavljanja eksploziva kojim su 23. listopada 2008. ubijeni suvlasnik i novinar tjednika "Nacional" Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić, sudit če se i u Zagrebu, piše beogradski "Blic".

Vrhovni sud RH odbio je Milovanovićevu žalbu kojom je tražio zamrzavanje sudskog postupka koji se protiv njega vodi pred zagrebačkim Županijskim sudom kako bi mu se sudilo samo u Beogradu.

Iako Milovanović nije u bijegu nego pod nadzorom u Srbiji, sud je zaključio da postoje svi zakonski uvjeti da mu se sudi i u Zagrebu.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, podsjeća "Blic", u listopadu je prošle godine protiv njega i još petorice podigao optužnicu za ubojstvo i udruživanje u zločinačku organizaciju koja je ubila Pukanića i Franjića.

Nakon sudske odluke nema prepreka za početak suđenja koje je sazvano za 3. veljače. Na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zagrebu naći će se optuženi Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović.

Željko Milovanović, koji je nekad bio pripadnik Crvenih beretki, višestruki je bijegunac iz zatvora koji se tereti i za više kaznenih djela u Srbiji. Rodom je iz Belog Manastira i državljanin je Hrvatske, BiH i Srbije. Za njim su tjeralice raspisali Interpol, ali i osječki Županijski sud, koji ga traži zbog ratnog zločina protiv civila.

Komentara 5

KI
kilm
18:52 26.01.2010.

Admine zašto brišeš istinu.Ako po našoj zemlji harače teroristi iz Srbije i ubijaju zna se ko je tu odgovora obavještajna služba na čijem čelo je bio Karamarko...... Bepo ! Što se tiče Glavaša on je osuđen u montiranom procesu .Glavašš je kriv jer OSiJEK nikad neće biti OCEK.

OB
-obrisani-
14:06 26.01.2010.

\"......sud je zaključio da postoje svi zakonski uvjeti da mu se sudi i u Zagrebu.\" Pravda je stavrno u toj \"lijepoj\" sljepa a inace kako ce se suditi onim ustaskim izvrsiocima, reci mi kilm. U stilu Glavas pa mu jos i platu slati na konto .....????

KI
kiseljali
14:11 26.01.2010.

eto, 18- ti Juni samo šta nije stigao, bre! Mlađo, bilo bi mnogo lepo a i pošteno da svoj 45 rođendan dočekaš zajedno sa svojim drugovima u Remetincu..bre! Mlađo, Mlađane bre! bit ćeš srećan kod nas, bre! Željno te očekujemo bre! dolazi bre ovamo, govedo jedno, bre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije