Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Mamićima

Tužitelj: Čekam ugovor koji je vjerodostojan, a ne krivotvoren!

Nastavlja se suđenje braći Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
26.02.2018.
u 14:42

Da rezimiram, poljski turisti koji su navedeni u dopisu Tajane Pernar i koji su navodno ljetovali od 2011. do 2015. u apartmanima obitelji Pernar, nisu nikada, prema evidencijama MUP-a, prešli granicu Hrvatske u tom razdoblju niti su evidentirani u popisima gostiju Turističke zajednice Vodica – rekao je Petković

Čekam ugovor koji je vjerodostojan, a ne krivotvoren, "prerezao" je USKOK-ov tužitelj Tonči Petković u Osijeku na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru. Svjedočio je vještak Zrinko Ručević koji je trebao u dopuni nalaza utvrditi postoji li nesrazmjer između Pernarovih prihoda i rashoda.

Optužba je, naime, stava kako je poreznikova bivša supruga Tajana Pernar u sudski spis dostavila nevjerodostojnu dokumentaciju, a sve kako bi umanjila taj nesrazmjer. Krivotvoren je, naveli su, i popis gostiju koji su navodno boravili u apartmanima njezine obitelji u Vodicama. Dokazali su to, ističu tužitelji, i uvidom u informacijski sustav MUP-a o kontroli prelaska državne granice.

– Da rezimiram, poljski turisti koji su navedeni u dopisu Tajane Pernar i koji su navodno ljetovali od 2011. do 2015. u apartmanima obitelji Pernar, nisu nikada, prema evidencijama MUP-a, prešli granicu Hrvatske u tom razdoblju, niti su evidentirani u popisima gostiju Turističke zajednice Vodica – rekao je Petković. Krivotvoreni su, ustvrdio je, i ugovori o zastupanju s tvrtkom Lenox Commerce od 1997. do 2005. godine. Sačinjeni su na memorandumu Lenox Commercea, na svakome je naveden IBAN i OIB, no ključno je kako je korištenje IBAN brojeva započelo tek 2012. godine. Usto, OIB je toj tvrtki dodijeljen tek 2011. godine.

Inače, analizirajući primanja i rashode Pernarovih, vještak Ručević utvrdio je manjak izvora sredstava od 1,3 milijuna kuna, ako se uračunaju primitci od prodaje kuće na Trnovčici. Izuzmu li se prihodi od te kuće, manjak je 2,1 milijun kuna.

Komentara 42

Avatar petrolio
petrolio
15:09 26.02.2018.

u špici sezone kad dnevno ulaze stotine tisuća gostiju se ulaz/izlaz na granici uopće ne evidentira radi bržeg protoka gostiju preko granice

DA
darkohorva
15:15 26.02.2018.

U medijima moramo čitati samo konstrukcije dorh-a i tužitelja, pročitati drugu stranu priče je nemoguće. Meni se čini da su sve ove optužnice amaterske i da je dorhu najbitnije prodati indicije i percepcuju da je nešto mutno, a konkretnih dokaza nigdje već samo neke konstrukcije.

PI
Pikador
16:20 26.02.2018.

Čemu ovaj proces protiv braće Mamića ??? ************************************************* Nikad DINAMO nije bio uspješniji do Mamićeva doba. Uspjeh se protezao i do repke. Sada neko tko nije skupio reket diže sada linč protiv braće Mamić. DORH nije uspavan čim treba pomoćii korupciju . Jednostavno sumnjam u tužitelja jer je očito da pokušava sa podmetanjem. Dosjetka da je upisan IBAN tek poslije 2012 je sama čista zla namjeraIBAN je isto što i tekući, žiro ili zaštičeni račun u banci samoa je dodat prednji kontrolni broj HRNN a ostali brojevi su isti. Banka kada daje povijesni prijepis prometa tekućeg računa zato naziva prometom na IBAN-u (IBAN = International Bank Acount Number ). Tužitelji su krimi podmetači a trebali bi biti zadnja nada u Pravosudju. Sapienti sat,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije