Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suđenje Glavašu: Krnjak nije došao na sud

17.11.2008.
u 11:33

Novi svjedoci na suđenju Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine danas će biti ispitani izvanraspravno, bez nazočnosti javnosti, jer u sudnicu ponovno nije došao drugooptužerni Ivica Krnjak.

Po riječima njegova odvjetnika, do Krnjaka je sinoć oko 22 sata došla Hitna pomoć, odredila mu mirovanje i terapiju iako za to nemaju nikakvu potvrdu ili liječničku dokumentaciju.

Sudac Željko Horvatović stoga je najavio da će tražiti procjenu Krnjakova zdravstvenog stanja. Pokaže li se da je neopravdano izostao, tražit će da ga privede policija ili mu čak odrediti pritvor.

Krnjak je nedavno operirao srce zbog čega je suđenje i ranije odgađano, a 13. listopada, kada je cijeli slučaj nakon višemjesečne stanke trebao početi ispočetka, Krnjak je umjesto na sud otišao na rehabilitaciju u Opatiju.

No, obrana i optužba složili su se da se unatoč Krnjakovu nedolasku nastavi s ispitivanjem svjedoka. Izvanraspravno i bez nazočnosti javnosti i novinara tako će biti saslušane Marija Lovrić i Nevenka Vučković.

Marija Lovrić bila je supruga jednog od direktora osječke pošte Branka Lovrića, koji je u optužnici naveden kao žrtva s obale Drave.

Nevenka Vučković u to je vrijeme bila podstanarka kod obitelji Lovrić.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije