Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalno

Sudionike Parade ponosa planirali gađati i kiselinom?

gey pride
Reuters/PIXSELL
29.09.2013.
u 10:51

- Huligani nisu pobijedili državu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se što bi bilo i tko bi pobijedio da je netko poginuo - rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

- Huligani nisu pobijedili državu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se što bi bilo i tko bi pobijedio da je netko poginuo. Postavlja se pitanje cijene održavanja Parade ponosa. Je li ta cijena bila sto polupanih radnji ili stradali policajci i netko od napadača - rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon otkazivanja ovogodišnje Parade ponosa.

Ne zna se točna brojka koliko bi Parada brojala sudionika ali se zna da ju je trebalo osiguravati oko 6500 policajaca. O dešavanjima u Beogradu i što se sve spremalo u slučaju održavanja Parade govore i medijski natpisi. Prema njihovom pisanju jedan od planova je bio i da se sudionici napadnu rojevima osa i pčela. Dnevni list Kurir iznosi plan po kojem su ekstremni desničari, pojačani pripadnicima navijačkih skupina, planirali još brutalniji plan na sudionike Parade. List navodi da je plan bio kolonu napasti prvi sa više različitih strana kako bi razbili i razvukli jake policijske snage. Potom bi ih gađali kiselinom.

Navodi se i da je nekoliko tisuća dobro organiziranih huligana iz Beograda trebalo da budu pojačani i sa istomišljenicima iz drugih dijelova Srbije, ali i iz inozemstva. Plan i kaos do kojeg bi došlo bio bi iskorišten i za pljačke prodavaonica i butika.

>>Međunarodne institucije zabrinute zbog srpske zabrane Pridea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije