Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZAMRZIVAČ

Suđenje Smiljani Srnec: Majka, kći i zet pozvani da svjedoče

Smiljana Srnec
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
16.11.2019.
u 08:59

Oni su bili pozvani na ispitivanje u odvjetništvo, međutim tada su iskoristili zakonsku blagodat i odbili su svjedočiti protiv bliskog člana obitelji.

Krajem mjeseca nastavlja se suđenje Smiljane Srnec optužene da je ubila svoju mlađu sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo sakrila u zamrzivač. Članovi uže obitelji Smiljane Srnec među kojima je njezina i Jasminina majka Katarina Dominić, najstarija kći Katarina Dominić Srnec i zaručnik David Balent, morat će se 26. studenog pojaviti na sudu u Varaždinu.

Oni su bili pozvani na ispitivanje u odvjetništvo, međutim tada su iskoristili zakonsku blagodat i odbili su svjedočiti protiv bliskog člana obitelji. Majka i kćer će imati mogućnost isto učiniti i na sudu, međutim zaručnik, kako stvari stoje, neće imati tu mogućnost. 

Iako Katarina Dominić Srnec i David Balent žive dovoljno dugo da bi mogli imati status izvanbračnih supružnika pred državom, taj odnos nije takve vrste da bi Balent mogao odbiti svjedočiti na sudu. Pogotovo zato što je na njegovu inicijativu otvorena škrinja 16. veljače ove godine, te su tada pronađeno tijelo do tada nestale Jasmine Dominić. 

Privrženiji Jasmini

Sud će pribaviti i telefonski poziv koji je uputila Smiljanina ujna Nada Sabol nakon što je njezinom suprugu Franji pozlilo kad su oboje doznali za otkriće tijela, kao i poziv koji je djelatnica Hitne uputila policiji. Sud će saslušati i policajca, koji je prvi stigao na intervenciju.

Na posljednjem ročištu suđenja svjedočila je Sonja Šamarija koja je poznavala Jasminu i prijateljevala od malih nogu, a sa Smiljanom je išla u školu jer su ista generacija. Živjele su u istoj ulici i dolazila je u kuću obitelji Dominić. U posljednjih 19 godina sretala je povremeno Smiljanu na ulici, no nisu razgovarale. Misli da je otac Martin bio privrženiji Jasmini. Optužena Smiljana upitala ju je zašto je i kad prekinula kontakt s njom jer misli da se njih dvije nikad nisu posvađale.

Svjedokinja je rekla da je Smiljana ružno govorila o njoj i da su zato prekinule kontakt.

 – Ne želim prihvatiti da bi ti to mogla napraviti. Naša svađa nema veze s tim – rekla joj je Sonja Šamarija. 

– Kad sam s tobom razgovarala o Jasmini i njezinu nestanku? – upitala ju je potom Smiljana. 

– Ne sjećam se, ali znam da mi je bilo rečeno da je Jasmina u Francuskoj – odgovorila je svjedokinja koja se ne sjeća je li joj Smiljana osobno rekla da je sestra u Francuskoj.

'Bježi. Zatukla bu nas'

Svjedočio je i Boris Kocijan koji je u daljnjem srodstvu sa Smiljanom. 

– Jasmina je bila pozitivna osoba, sve najbolje mogu o njoj reći. Zadnji put sam je vidio krajem 90-ih godina, 1997. ili 1998. ili 1999. Studirala je u Zagrebu i vikendima je radila u kafiću. Iz medija sam čuo da je 2005. prijavljen nestanak. Pitao sam i oca i majku za Jasminu. Ništa baš previše jasno nisu odgovorili. Majka Katarina rekla je da je u Zagrebu, da će doći doma i da će biti kuma sestrinoj kćeri. S Martinom sam se znao sresti u kafiću. Ponekad je znao zaplakati kad sam spomenuo Jasminu, rekao je da ne zna ništa, da ne zna gdje je – rekao je. 

Prisjetio se jedne situacije kad su se sestre, ne zna koje godine, posvađale u kući u Palovcu. 

– Ušao sam u njihovu kuću i čuo da su vikale, kao da su se tukle. Nisam to vidio. Jasmina je istrčala i vikala "bježi!" i "zatukla bu nas!". Stao sam skamenjen. Pojavila se potom i Smiljana koja je izgledala sva rastresena, opasno, malo divljački. Kao da nije imala zjenice i kao da joj je pjena ili slina bila oko usta. Bila je ljutita. Nakon toga sam izašao i otišao kući – prisjetio se.

VIDEO: Smiljana Srnec dolazi u sudnicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije