Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVANJE TAJNIH INFORMACIJA

Suđenje Rajiću i ostalima odgođeno jer je sudac u samoizolaciji

Zagreb: Zbog samoizolacije predsjednika Sudskog vijeća odgođeno suđenje Vladi Rajiću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.09.2020.
u 14:22

U dosadašnjem djelu suđenja preslušane su snimke tajno snimljenih razgovara te je trebalo početi saslušanje svjedoka

Epidemija koronavirusa ponovo je razlog zbog kojeg je na Općinskom građanskom sudu, na koji su privremeno izmještene neke rasprave sa zagrebačkog Županijskog suda, odgođen nastavak suđenja Vladi Rajići i ostalim optuženicima koji se terete da su za novac i usluge trgovali s informacijama iz najtajnijih uskočko-policijskih istraga.

I dok je rasprava u lipnju i sve koje su nakon nje bile zakazane za srpanj bila odgođena jer je jedan od optuženika bio pozitivan na COVID, sada je ročište odgođeno jer je u samoizolaciji završio sudac Tomislav Juriša

Odgoda rasprave nije najbolje sjela svjedokinji Violeti Janjik, koja je kazala da ne zna hoće li biti slobodna 5. listopada za kada je  zakazan nastavak suđenja. Osim nje, trebao je svjedočiti i njezin suprug koji nije došao, jer kako je kazala Violeta Janjik, ima zdravstvenih problema. No zato se na raspravi pojavilo dvoje svjedoka čije ispitivanje nije bilo jučer predviđeno, no i oni će na sud morati doći neki drugi put.

Suđenje Rajiću i ostalima jedan je od onih postupaka bez kraja i konca. Optuženici su uhićeni krajem listopada 2012., a suđenje je tek nedavno počelo. Sud je optužnicu vraćao USKOK-u na doradu, obrane su tražile izuzeća te izdvajanje nezakonitih dokaza, neki optuženici imaju i zdravstvenih problema zbog kojih su rasprave odgađane. U dosadašnjem djelu suđenja preslušane su snimke tajno snimljenih razgovara te je trebalo početi saslušanje svjedoka. 

Komentara 1

OB
obican
14:43 14.09.2020.

Prosli put ne moze onaj, sad ne moze ovaj. Najbolje da odmah stave u zastaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije