Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završna faza

Suđenje poreznicima: Završne riječi zakazane za 1. travnja

Suđenje Nadi Čavlović Smiljanec
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
14.02.2020.
u 13:51

Odlučeno je tako u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Rasprava je iz formalnih razloga, odnosno zbog izmjena člana sudskog vijeća, počela iznova

Suđenje Nadi Čavlović Smiljanec, bivšoj šefici Porezne uprave, Ružici Kovačević, koja je bila na čelu područnog ureda Porezne uprave u Osijeku i poduzetniku Željku Bilošu, ušlo je u završnu fazu, pa će stranke na raspravi 1. travnja održati završne govore.

Odlučeno je tako u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu. Rasprava je iz formalnih razloga, odnosno zbog izmjena člana sudskog vijeća, počela iznova. Optuženici su zanijekali krivnju te su ostali kod ranije iznesenih obrana. Sudsko vijeće pod presjedanjem sutkinje Daniele Kustec odbilo je prijedlog za dopunskim saslušanjem jedne svjedokinje.

To je predlagala obrana Ružice Kovačević, no sud je taj prijedlog smatrao odugovlačećim. Nakon što u travnju stanke održe završne riječi, uslijedit će objava nepravomoćne presude. USKOK tereti  Čavlović Smiljanec i Ružicu Kovačević da su pogodovale Bilošu, i to tako što su prolongirale naplatu poreznog duga njegove tvrtke OLT. Prema optužnici, proračun je oštećen za devet milijuna kuna.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:24 14.02.2020.

Poanta opstanka države je u punjenju i pražnjenju proračuna. Za punjenje nam treba puno više ozbiljnosti za pražnjenje razboritosti. Nulta tolerancija na svaki pokušaj organizirane i pojedinačne kriminalne pljačke i utaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije