Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Sudbina posljednje utvrde ISIL-a i dalje povezana s civilima

Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
21.02.2019.
u 23:13

Na svom vrhuncu, tisuće stranaca iz Europe, Azije ali i s američkog kontinenta došle su u ogromne regije i velike gradove koje je IS osvojio u Siriji i Iraku 2014.

Antidžihadistička snaga koju podržava Washington i dalje pokušava evakuirati preostale civile iz posljednje utvrde skupine Islamska država (ISIL) na istoku Sirije, gdje je u napadu pripisanom IS-u u četvrtak poginulo 20 osoba.

Napad na selo Sheheil, desetak kilometra od velike baze kurdskih i arapskih boraca Sirijskih demokratskih snaga pokazuje napadačku snagu džihadista, iako su svedeni na malo uporište od tek pola četvornog kilometra.

Na svom vrhuncu, tisuće stranaca iz Europe, Azije ali i s američkog kontinenta došle su u ogromne regije i velike gradove koje je IS osvojio u Siriji i Iraku 2014.

Od tog samoproglašenog kalifata ostao je samo selo Baghouz, na istočnoj granici Sirije, blizu iračke granice.

U tom je području ubijen francuski džihadist Fabien Clain, kojeg smatraju "glasom" koji je preuzeo odgovornost u ime IS-a za napade 13. studenoga 2015. u Parizu, doznaje se u četvrtak od sigurnosnog izvora u Parizu.

Prema informacijama France Inter, radio kanala koji je otkrio informaciju, njegov bat Jean-Michel, drugi francuski džihadist, teško je ranjen u napadu međunarodne antidžihadističke koalicije.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Majk
05:53 22.02.2019.

Pobit govna nikakvi to nisu civili

Avatar nekakav
nekakav
11:55 22.02.2019.

isil je povezan sa sad-om. kakvi civili, amerikanac to zove kolateralnom štetom, i ti prihvatljivom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije