Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kurs ukazivao na sudar

Sudarili se trajekt i brodica: Zapovjednik trajekta trubio, no nitko iz brodice nije reagirao

Katamaran Novalja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
16.08.2020.
u 18:14

Trajektu, koji je plovio iz Drvenika Malog prema Trogiru, brodica je prilazila s lijeve strane

Jadrolinijin trajekt Šoltanka sudario se s brodicom u nedjelju ujutro između otočića Malta i Drvenika Malog pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba ni veće materijalne štete, izvijestila je Jadrolinijina agencija u Splitu.

Svi postupci zapovjednika prije i nakon pomorske nezgode bili su u skladu s pomorskim zakonom, napominje se u priopćenju.

Trajektu, koji je plovio iz Drvenika Malog prema Trogiru s lijeve je strane prilazila brodica, a s obzirom na to da je njezin kurs ukazivao na mogući sudar, zapovjednik trajekta je višekratno trubio, međutim, u brodici se nitko nije odazvao i ona je nastavila plovidbu.

Zapovjednik je odmah pozvao splitsku Lučku kapetaniju koja će postupiti prema daljnjoj proceduri, navodi Jadrolinijina agencija.

Komentara 6

DE
DeGogi
19:41 16.08.2020.

"Trajekt" Soltanku vidiš i mirisis na kilometre jer joj stari motor bruji ka 100 tenkova a iz dimnjaka smrde dizel-oblaci koji se vide do Italije.

DU
Deleted user
18:35 16.08.2020.

A na slici katamaran.

LI
liliZG
12:52 17.08.2020.

sinkopa garant

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije