Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNA NESREĆA

Jedan pilot poginuo u sudar dvaju borbenih zrakoplova iznad Njemačke

Eurofighter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.06.2019.
u 17:24

Glasnogovornik Bundeswehra potvrdio je incident i rekao: "Ne smijemo davati nikakve daljnje informacije."

Jedan pilot je poginuo, a drugi se uspio spasiti nakon sudara vojnih zrakoplova 'Eurofighter' u zraku na sjeveroistoku Njemačke, izvijestila je njemačka policija.

Zrakoplovi su pripadali njemačkim oružanim snagama, a sudarili su se nedaleko od vojne baze Laage u njemačkoj njemačkoj državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje.

Ministarstvo obrane objavilo je da su dva zrakoplova sudjelovala u zračnim manevrima u regiji meklenburškoga jezerskoga platoa kad se sudar dogodio.

Pilot trećeg aviona 'Eurofighter' koji je također sudjelovao u manevrima vidio je izdaleka kako dva padobrana padaju na zemlju prije nego što je prijavio incident oko 14 sati popodne.

Foto: Google Maps

Prema izvješću "Schwerin People's Dailyja", ostaci zrakoplova vjerojatno su pali na naseljeno područje. Dvojica pilota spasila su se uz pomoć sjedala za izbacivanje.

Avioni su pali na udaljenosti od 10 kilometara jedan od drugoga. Jedan je poginuo, a drugi je pao u krošnju drveta, i spasilačka ekipa ga pokušava sigurno spustitii, objavio je radio Ostseewelle.

Glasnogovornik Bundeswehra potvrdio je incident i istaknuo: "Ne smijemo davati nikakve daljnje informacije."

Kako javljaju strani mediji, hitne službe pojurile su u Fleesensee, u blizini Malchowa, gdje se dogodila nesreća. 

Uznemirujuće slike s prizora pokazuju guste oblake dima koji se dižu u zrak. Daily Mail navodi da su mlaznice pale na tlo nakon sudara. Još nije poznato koliko je ljudi ozlijeđeno.

Svjedoci su lokalnim medijima izjavili da se čuo glasan  prasak nakon sudara do kojeg je došlo oko 14 sati po lokalnom vremenu. Jedna je osoba rekla da se odvojilo krilo od tijela zrakoplova. Pozornost je sada usmjerena na potragu za pilotima i gašenje šumskih požara izazvanih padom zrakoplova. Na mjestu nesreće veliki je broj hitnih službi.

Prema novim informacijama portala Ostseewelle-Informationen, jedan je pilot pronađen na području Nossentiner Hütte. Navodno je pao na stablo. Je li u borbenim zrakoplovima bilo naoružanje, još uvijek nije poznato.

Ključne riječi

Komentara 31

DO
dopizdilomi
15:51 24.06.2019.

Rusi krivi 99% ili Iranci 1%.

NI
nirovad
15:36 24.06.2019.

jel nastradala koja baba

MM
Marko_M
15:34 24.06.2019.

Al su ga napravili...svaka im cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije