Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije kasno'

Sudac Kolakušić objasnio tko može odgovoriti je li bilo kriminala u Agrokoru

Mislav Kolakušić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
08.10.2017.
u 22:08

Kasno je samo za naplatiti, možda neka porezna dugovanja koja su bila iz ranijih godina, s obzirom na to da su skraćeni zastarni rokovi, ali za utvrditi istinu, nikada nije kasno, smatra Mislav Kolakušić

Sudac Mislav Kolakušić u Dnevniku Nove TV objasnio je tko može dati odgovor na pitanje je li bilo kriminala u koncernu Agrokor.

– Isključivo porezna uprava. Imate poreznu upravu. Nekad smo imali financijsku policiju koja je nažalost ukinuta 2011. Porezni USKOK ima svega 10, 12 ljudi, a morao bi imati 200 ljudi minimalno. Porezni USKOK bi morao građanima vratiti ogromne novce. Kad idete u drugim državama IRS (porezna uprava) to je početak i kraj svega. Prvo poreznici utvrde sve, pripreme sve, svaki list preokrenu i onda daju gotov predmet Državnom odvjetništvu. Pa ne mogu državni odvjetnici koji se većinom bave sasvim drugom vrstom kriminala, redovne pljačke, bankomati itd., raditi ovako komplicirane stvari. To prvo moraju utvrditi poreznici i dati gotove materijale. Bez nalaza porezne uprave mi nikada nećemo imati kvalitetan odgovor – rekao je on. Na pitanje je li za to kasno on odgovara da 'nikad nije kasno'.

Mislav Kolakušić
1/12

– Naravno da nije, nikad nije kasno. Kasno je samo za naplatiti, možda neka porezna dugovanja koja su bila iz ranijih godina, s obzirom na to da su skraćeni zastarni rokovi, ali za utvrditi istinu, nikada nije kasno. Pa to je prvo što se moralo učiniti, prvo su svi poreznici morali ući u sve kompanije.

Osvrnuo se i na zahtjev čelnika Sberbanke koji traže da država vrati Agrokorov dug.

– Poanta donošenja zakona, naravno da država ima pravo donijeti zakon za sistemski važne tvrtke. Međutim, ovdje je potpuno jasno da se radio zakon koji je pisan isključivo za jednu kompaniju, a to je nedopustivo. Kaže se da posluje desetak tvrtki koje odgovaraju tim uvjetima. To nije istina, zato što su to tvrtke u državnom vlasništvu i država može svaki dan promijeniti upravu, a ovdje se radi isključivo o promjeni uprave i imenovanju povjerenika kojeg je direktno imenovala Vlada. Nije ga imenovao sud. Da bi imao značaj suda, mora imati opciju izbora između dvije mogućnosti. Ovdje te opcije nije bilo i sud nije sud. To će vam na svakom sudu Europske unije i svijeta će vam to biti utvrđeno – kaže on.

Komentara 20

ZL
zlako
23:24 08.10.2017.

Institucije rade svoj posao.S obzirom da u njima sjede lopovi oni kradu i narodu lažu.

DU
Deleted user
23:23 08.10.2017.

Opa Miki.... po ovome sto kaze netko je u ime drzave oteo privatno a sad za to koje vise nije ni privatno ni drzavno treba netko odgovarati, lekarkin sin je u ozbiljnom problemu

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:21 08.10.2017.

UDBASI hoce po drugi put popljackat HR Narod prvi put su u Ratu drugi bi sada a treci ce opet u Ratu....pokusat ...popljackat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije