Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VJETROELEKTRANE

Sudac istrage prihvatio jamčevinu Bašićeve i Stipićeve obrane: Ponudili gotovo 20 milijuna kuna

Milenko Bašić i Dragan Stipić, osumnjičeni u aferi Vjetroelektarne dolaze u zgradu USKOK-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.02.2021.
u 12:56

Ta odluka nije pravomoćna, USKOK je najavio da će se na nju žaliti

Sudac istrage zagrebačkog županijskog suda prihvatio je jamčevinu koju su ponudile obrane Milenka Bašića i Dragana Stipića, dvojca koji je osumnjičen u aferi Vjetroelektrane.

Njih dvojica zajedno su, što u nekretninama, što u novcu, ponudili nešto malo manje od 20 milijuna kuna. Ta odluka nije pravomoćna, USKOK je najavio da će se na nju žaliti.

To znači da Bašić i Stipić ostaju u Remetincu do daljnjeg. Čak i ako odluka o jamčevini postane pravomoćna, njima dvojici istražni zatvor određen je i zbog opasnosti od ponavljanja djela, o čemu sudac istrage danas nije odlučivao. O tome će se odlučivati tek i ako jamčevina postane pravomoćna. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 1

DU
Deleted user
13:30 17.02.2021.

Naravno da je sud prihvatio jamčevinu, bilo je tako i sa Bandićem gdje mu je Hanžeković uplatio 16 milijuna jamčevine koje će mu biti oduzete ako bude utjecao na istragu ili na svjedoke. Bandić je drugi dan vršio pritisak na onu ženu da kao napiše da su to njene umjetnine kod Milana na čuvanju, i naravno nikome ništa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije