Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalili se stanovnici

Sud zbog buke zabranio noćne letove na aerodromu u Frankfurtu

'FILES - Picture taken on June 6, 2010 shows a Lufthansa Airbus A-380 aircraft waiting for passengers at Frankfurt airport. The leading German airline, Lufthansa, said on January 12, 2011 that its pas
'JOHN MACDOUGALL'
04.04.2012.
u 23:21

Letovi na najvećem njemačkom aerodromu zabranjeni su od 23 do 5 sati jer su se stanovnici žalili da ne mogu spavati zbog buke

Sud u Leipzigu zabranio je noćne letove na najvećem njemačkom aerodromu u Frankfurtu jer su se okolni stanovnici žalili na buku koju zrakoplovi proizvode pri polijetanju, donose svjetske agencije. Zrakoplovi će preko noći moći letjeti samo u slučaju nužde.

Stanovnici su se, naime, žalili kako ne mogu spavati pa je sud zabranio letove u razdoblju od 23 sata do 5 ujutro. Stanovnici su mjesecima prosvjedovali zbog buke i žalili se kako ona utječe na njihovo zdravlje pa su na kraju postigli ono što su tražili.

S obzirom da tijekom noći najčešće lete zrakoplovi teretnih aviokompanija, zabrana će najviše utjecati na njih. U Lufthansi Cargo kazali su kako bi zbog zabrane mogli izgubiti oko 40 milijuna eura prihoda godišnje.

– U Amsterdamu, Parizu, Londonu ili Dubaiju ovakve zabrane ne postoje – žalio se predsjednik njemačke zrakoplovne industrije BDL Klaus-Peter Siegloch te upozorio kako će Frankurt zbog toga izgubiti vezu s europskim, ali i aerodromima na području Bliskog Istoka.

Ključne riječi

Komentara 11

MI
mightymraz
06:51 05.04.2012.

Ne mogu si zamisliti da mi svake noci iznad kuce leti nekoliko aviona i bude me svako malo. Naviknut sam vise manje na pijane klince vikendima i glasnije susjede tu i tamo. Ali ovak nesto, a ne ne. Malo zemljaa - zrak raketica i svi bi bili u hangaru

IB
istina_boli
06:56 05.04.2012.

Jest, da svabe nisu prodane duse. Perjali su ih neki sa laserima izvadjenim iz dvd playera, pa su ih svapske prodane duse odcinkarile pajkanima.

IB
istina_boli
06:41 05.04.2012.

Napkon nesto pametno. Takvu zabranu treba uvesti svuda u svjetu. Valjda bi covjek trebao biti na prvom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije