Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLORABILA POLOŽAJ

Sud USKOK-u na doradu vratio optužnicu protiv Ana Marije Radić

Josipa Rimac
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.03.2016.
u 13:21

Riječ je o aferi koja je prvotno obuhvaćala i Josipu Rimac, bivšu gradonačelnicu Knina i jednu od HDZ-ovih perjanica te njezinog supruga Danijela Rimca

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda USKOK-u je na doradu vratilo optužnicu protiv Ana Marije Radić, ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi, optužene za zloporabu položaja.

Riječ je o aferi koja je prvotno obuhvaćala i Josipu Rimac, bivšu gradonačelnicu Knina i jednu od HDZ-ovih  perjanica te njezinog supruga Danijela Rimca. Njih se dvoje teretilo za poticanje na zloporabu položaja, no USKOK je u siječnju 2016. obustavio istragu protiv bračnog para Rimac. Što se tiče Ana Marije Radić, sud je USKOK-u optužnicu na doradu vratio radi dodatnih pojašnjenja, a nju se tereti da je od sredine 2008. do kraja 2009. poduzela niz nezakonitih radnji kojima je obitelji Rimac omogućila da osim stambenog prostora od 126,28 matara kvadratnih steknu i vlasništvo nad još dvije etažirane stambene  jedinice u istoj zgradi u Kninu. Obitelj Josipe Rimac, tako si je prema USKOK-u, pribavila imovinsku korist od 548.653 kuna, za koliko je oštećen proračun. 

USKOK je istragu protiv Josipe Rimac pokrenuo u lipnju lani, a u rješenju o obustavi istrage navedeno je da je istraga obustavljena jer nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje. No supružnici Rimac ipak će se vjerojatno u eventualnom sudskom postupku naći na klupi za svjedoke, obzirom na inkriminacije koje se Ana Mariji Radić stavljaju na teret.

>> Obustavljena istraga protiv Josipe Rimac i njezinog supruga

Komentara 4

DU
Deleted user
08:43 11.03.2016.

Čudno kako se u ostalim slučajevima primjenjuje institut oduzimanja nezakonito stečene imovine, dobiti, robe i sl. Kad će (ako će) obitelj Rimac vratiti nezakonito stečeno vlasništvo nad nekretninama?

DO
doktorica
19:44 11.03.2016.

ovo je vic,umjesto da se obje kazne,kažnjava se ova koja je Rimčevoj omogućila stan,a ova koja ga koristi ne?!

SO
Soljženicin
14:09 10.03.2016.

u ustanovu s njima , tamo mozak brže radi, hrana je ,akro biotska, ljudi sličnoga svjetonazora i prošlosti, to je kao i kod drugova kovačnica revolucionara, ali revolucija ždere svoje ljude....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije