Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forza Italia

Sud rehabilitirao Berlusconija, ponovo može u utrku za talijanskog premijera

Foto: Reuters
1/4
13.05.2018.
u 07:02

U Italiji dva mjeseca nakon održavanja izbora traju pregovori o sastavljanju nove vlade između Lige i Pokreta 5 zvijezda (M5S)

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, kojem je u kolovozu 2013. određena zabrana obavljanja javne dužnosti zbog utaje poreza, može se ponovo kandidirati na izborima nakon odluke suda u Milanu da ga rehabilitira, piše u subotu dnevni list Il Corriere della Sera.

Sud u Milanu odlučio je rehabilitirati Silvija Berlusconija, čime se brišu sve presude za utaju poreza iz 2013., piše taj list. Do sada je na snazi bila zabrana milijarderu (81) da se kandidira na izborima do 2019., dodao je taj list koji precizira da je odluka donesena u petak, mjesec dana prije predviđenog.

No javni tužitelj u Milanu Roberto Alfonso kaže kako nije dobio sudsko rješenje kojim se rehabilitira Berlusconija.

– Kada ga budemo pročitali, odlučit ćemo što dalje činiti – kazao je Alfonso. Naime, milansko tužiteljstvo na tu odluku može se žaliti Vrhovnom sudu u roku od 15 dana.

Premijerski kandidat pokreta M5S Luigi Di Maio i čelnik Lige Matteo Salvini sastali su se pak jučer u Milanu radi dogovora o programu vlade.

Di Maio je naglasio kako Berlusconijeva rehabilitacija ne mijenja ništa na političkom polju kad je riječ o dogovoru o programu vlade sa Salvinijem.

Komentara 5

AR
Artukovic
09:20 13.05.2018.

I Talijansko sudstvo je ko i nase....nije pravda jednaka za sve.

NO
nogogaz
08:50 13.05.2018.

Italjanski tudjman, sanader i kolinda u jednoj osobi.

ST
Stipan
21:43 13.05.2018.

Forca Silvio. Forca bunga bunga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije