Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaju u zatvoru

Sud odbio žalbu i potvrdio: Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor zbog ubojstva Đurekovića

Zdravko Mustač i Josip Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.05.2018.
u 14:36

Podsjetimo, Perkovića i Mustača, dvojicu bivših agenta jugoslavenske tajne službe, Viši zemaljski sud u Münchenu osudio je 3. kolovoza 2016. na doživotni zatvor

Njemački vrhovni sud u Karlsruheu odbacio je tužbu obrane na presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koje je zbog ubojstva hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića u kolovozu 2016. Vrhovni zemaljski sud u Münchenu osudio na doživotnu kaznu zatvora, neslužbeno saznaje Hina u ponedjeljak iz njemačkih pravosudnih krugova.

„Revizija koja se zasniva na pritužbama u vezi materijalnih dokaza i tijeka procesa nije osnovana“, stoji u odluci Vrhovnog suda koja je donesena još 2. svibnja ove godine.

Njemački odvjetnik Josipa Perkovića Richard Beyer nije Hini mogao potvrditi odluku Vrhovnog suda jer ju njegov ured još nije zaprimio poštom.

Vrhovni zemaljski sud u Münchenu Josipa Perkovića i Zdravka Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog odgovornosti za ubojstvo Stjepana Đurekovića kojeg su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena ubili zasad nepoznati počinitelji.

Zdravko Mustač i Josip Perković
1/13

Tijekom suđenja je dokazano kako su Josip Perković i Zdravko Mustač, kao odgovorni djelatnici Jugoslavenske službe sigurnosti organizirali i stoga odgovorni za Đurekovićevo ubojstvo.

Komentara 211

AN
angeorafael123
14:45 28.05.2018.

Osuđen zbog Komunizma.Ubijanje sjekirama ,likvidacija cjelih obitelji i svih slobodoumnih Hrvata po dijaspori.To u stvari jest ljevičarenje ili ti Komunizam ili ti Fašizam crvene nijanse boje.

Avatar navijač
navijač
14:46 28.05.2018.

Prisjetimo se i tko ih je branio , ćak mjenjao zakone u HR. Da ih ne izruči. SDP.

Avatar nekakav
nekakav
14:40 28.05.2018.

sad da čujemo branitelja nobila! jako je nadmeno i arogantno davao izjave tijekom procesa i varao našu javnost. sad je izgubio slučaj. a lijepo je počeo, nekad, sa artukovićem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije