Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA TEBRA

Sud odbio zahtjev za izdvajanjem nezakonitih dokaza, obrana ima pravo žalbe

Zagreb: Dolazak osumnjičenih za krijumčarenje droge, palež vozila i premlaćivanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.03.2021.
u 15:48

Na ročištu koje je održano prošli tjedan obrana Marka Rakidžije tvrdila je da je pretraga kod njega prilikom uhićenja provedena nezakonito

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda  odbilo je zahtjev obrane jednog od optuženika i akciji Tebra za izdavanjem nezakonitih dokaza, no kako obrana na tu odluku suda ima pravo žalbe, optužnica nije potvrđena.

Na ročištu koje je održano prošli tjedan obrana Marka Rakidžije tvrdila je da je pretraga kod njega prilikom uhićenja provedena nezakonito, te je tražila da se taj dokaz izdvoji kao nezakonit. Prije odluke o tome, sudac Zdravko Majerović je odlučio je saslušati svjedoke pretrage, a nakon što ih je saslušao, odlučio je da je riječ o zakonitom dokazu.

Skupina predvođena Tomislavom Sabljom i Tomislavom Sučićem uhićena je u srpnju 2019., a optužnicu protiv ukupno 15 osoba USKOK je podigao godinu dana kasnije. U toj optužnici, Sabljo i Sučić se terete da su ustrojili zločinačko udruženje koje je u Hrvatsku prokrijumčarilo najmanje 16 tona marihuane, vrijedne 11 milijuna eura.

Osim za krijumčarenje droge, njih se dvojica terete da su zajedno s Đorđem Vuletićem ustrojili zločinačko udruženje u sklopu kojeg su većem broju osoba zapalili automobile. Među onima kojima je automobil zapaljen je bio i Krešimir Antolić, šef sigurnosti Dinama. Uz to se terete i da su planirali premlatiti Igora Kodžomana, bivšeg šefa uprave Dinama.

Po čemu će se pamtiti oni koji su vladali Zagrebom kroz povijest: Sve će to ostati gradu, a netko bu već otplatio...

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije