Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrečene mjere opreza

Sud odbio pritvoriti 69-godišnju vozačicu koja je usmrtila 88-godišnju pješakinju pa pobjegla

Prometna nesreća
Čitatelj
14.10.2018.
u 12:29

Tužiteljstvo 69-godišnjakinju sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i nepružanje pomoći, a sudac istrage odredio joj je  mjere opreza kojima joj se zabranjuje prilazak ili kontakt određenim osobama, te joj je privremeno oduzeta i vozačka dozvola.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu da se 69-godišnjoj vozačici, koja je 11. listopada skrivila nesreću u kojoj je poginula pješakinja M.M. (88) odredi istražni zatvor.

Tužiteljstvo 69-godišnjakinju sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom nepružanje pomoći, a sudac istrage odredio joj je  mjere opreza kojima joj se zabranjuje prilazak ili kontakt određenim osobama, te joj je privremeno oduzeta i vozačka dozvola.

Sumnja se da je 69-godišnjakinja 11. listopada upravljala vozilom sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada te je dolaskom do raskrižja s Adamićevom  ulicom, propustila obratiti pažnju na 88-godišnjakinju koja je kao pješakinja prelazila sjeverni kolnik Avenije Dubrovnik iz smjera juga u smjeru sjevera, zbog čega je naletjela na nju.

Pješakinja je pri naletu zadobila višestruke  ozljede  opasne po život, a od zadobivenih ozljeda je par sati kasnije preminula u bolnici. Vozačica nakon nesreće nije pružila pomoć  88-godišnjakinji, iako je to mogla učiniti bez znatnije opasnosti za sebe ili drugoga, već se udaljila s mjesta nesreće.

Nakon par sati ipak se sama prijavila policiji. Tužiteljstvo je tražilo da je se pritvori zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sud je to odbio.

Komentara 6

VO
vorda400
13:47 14.10.2018.

Svakom se to može dogoditi taj semafor je baš na pravom mjestu za sranje malo nepažnje i evo tragedije ali bježanje sa mjesta nesreće bi kažnjavao sa 40g zatvora

DP
d.pia
13:34 14.10.2018.

zalosno.... zasluzila je ostatak zivota provesti u zatvoru!

WW
wwwcroxx
22:50 14.10.2018.

U Hrvatskoj je dozvoljeno ubiti maksimalno 5 osoba. Nakon toga se mora u zatvor. Užas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije