Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug nije isplaćen

Sud obacio tužbu protiv Kuščevića: 'Nije mogao znati 'da nekoga oštećuje'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
23.06.2019.
u 19:51

Pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog suda u Supetru naloženo je da Kuščević d.o.o. mora oštećenoj ženi isplatiti 24.551,83 kune. Međutim, iznos nikada nije isplaćen jer spomenuta tvrtka više nije imala imovine iz koje bi se traženi iznos mogao naplatiti

Došli smo do presude Županijskog suda u Splitu u kojoj stoji da se žalba tužiteljice protiv ministra uprave Lovre Kuščevića odbija kao neosnovana. Radi se o tužbi koja je podnesena zato što istoimena tvrtka ministrova brata nije isporučila kupljenu robu bračnom paru iz Splita, kao ni vratila uplaćeni novac. 

Splićanka tvrdi da je njezin dužnik tvrtka Kuščević d.o.o., koja je u međuvremenu prestala postojati, te da je 1. srpnja 2010. zaključila ugovor s tuženikom Lovrom Kuščevićem. Pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog suda u Supetru naloženo je da Kuščević d.o.o. mora oštećenoj ženi isplatiti 24.551,83 kune. Međutim, iznos nikada nije isplaćen jer spomenuta tvrtka više nije imala imovine iz koje bi se traženi iznos mogao naplatiti.

Na temelju prvostupanjske presude zaključeno je da u vrijeme sklapanja ugovora o kupoprodaji Kuščević nije mogao znati 'da nekoga oštećuje' te da je pravno nebitno što je tuženik brat osnivača tvrtke jer kako navode tvrtka je pravna, a ne fizička osoba.

Samim time drugostupanjskom presudom je odlučeno da 'tužiteljica u žalbi tvrdi, tek sasvim općenito, kako je tuženik (kao treća osoba) znao da tvrtka Kuščević d.o.o. zaključenjem spornog ugovora o kupoprodaji nanosi štetu svom vjerovniku - tužiteljici'. Navode i da 'nijedan dokaz u ovom postupku ne upućuje na takav zaključak, niti da tužiteljica u žalbi nekim konkretnim razlogom ili argumentom dovodi u pitanje zaključak prvostupanjskog suda da tuženik to nije znao'.

Isto tako, sadašnji ministar uprave je u to doba, pred kraj poslovanja privatnog biznisa, otkupio vrijedne poslovne prostore tvrtke Kuščević d.o.o. koja je kasnije otišla u stečaj. Telegram navodi kako nekoliko godina kasnije, Lovro Kuščević kao privatna osoba prodaje te poslovne prostore za 301.000 eura, a tada zbog stečaja nije mogao ispaliti ni ljude ni državu kojima duguje.

Ovaj potez otac nekadašnjeg poduzetnika Nenad Kuščević u razgovoru s 24sata nazvao je 'najboljim poslovnim potezom Lovre Kuščevića”.

Ključne riječi

Komentara 37

MO
moškov
19:57 23.06.2019.

Dajte nemojte biti naivni zakoni u hrvatskoj se primjenjuju selektivno...

BL
bluesclues
20:11 23.06.2019.

"....nije mogao znati da nekog ostecuje..."?!? - pa kakvo je to obrazlozenje? lopovska drzava pociva na lopovskom sudstvu, a nase je stvarno dno dna....

MI
miholjčan
20:05 23.06.2019.

Lopovi znaju da je hrvatsko pravosuđe invalidno i onda podijele imovinu firme, pa za vjerovnike nema ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije