Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera ina – MOL

Sud danas odlučuje o pritvoru za odbjeglog Hernadija

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
29.01.2020.
u 07:16

Hernadijeva obrana na ročištu održanom prošli tjedan tražila je da se istražni zatvor Hernadiju opozove i ukine, smatrajući da mu se krše njegova ljudska prava.

Hoće li Zsoltu Tamasu Hernadiju, prvom čovjeku mađarskog MOL-a koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog optužbi da je Ivi Sanaderu dao mito, biti ukinut istražni zatvor, doznat će se danas u 12 sati. Tada će, naime, odluka suda biti priopćena strankama u postupku.

Naime, Hernadijeva obrana na ročištu održanom prošli tjedan tražila je da se istražni zatvor Hernadiju opozove i ukine, smatrajući da mu se krše njegova ljudska prava. Prema stavu obrane, istražni zatvor koji je Hernadiju određivan dva puta tijekom postupka, jednom u istrazi, a posljednji put 3. prosinca 2018., nakon podizanja i potvrđivanja optužnice više ne egzistira. Istražni zatvor Hernadiju je određen zbog opasnosti od bijega, a prema stavu USKOK-a, ta opasnost još uvijek postoji.

Tužiteljstvo je svoje protivljenje ukidanju istražnog zavora argumentiralo činjenicom da kazneni postupak protiv Hernadija još traje jer presuda nije pravomoćna te da je on cijelo vrijeme nedostupan zbog čega mu se sudilo u odsutnosti. Kad bi mu bio ukinut istražni zatvor, bili bi povučeni i europski uhidbeni nalog i međunarodna tjeralica koji su sada na snazi. A u tom slučaju Hernadi, koji trenutačno ne može stupiti izvan Mađarske, bio bi slobodan kao ptičica. Teoretski bi mogao doći i u Hrvatsku bez straha da će biti uhićen.     

Komentara 2

ZI
zip123
09:04 29.01.2020.

Bas je njih briga za nase sudove i njihove odluke.

Avatar Hazl113
Hazl113
08:32 29.01.2020.

INA, odnosno MOL morao je kupiti vječitog gubitaša petrokemuju Kutina. MOL će kakti uložiti 4 milijarde kuna u rafineriju u Rijeci, a ustvari taj će novac biti od INE, ali lijepo se vidi za javnost. Prošle godine INA je otpustila preko 1000 radnika. Čujem da će tako biti i ove godine. A ovaj igrokaz sa Hernedijem će završit uništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije