Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Kovačević

Daruvarac će na slobodi do pravomoćnosti ostati najmanje par mjeseci

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
07.02.2019.
u 14:26

Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora, objasnio je Denis Klarendić

Glasnogovornik zadarskog suda Denis Klarendić rekao je da je DORH predložio izricanje novih mjera opreza protiv Darka Kovačevića Daruvarca s obzirom na to da je izvjesno da će Daruvarac biti pušten na slobodu. Jutros je također zaprimljena žalba protiv prvostupanjske odluke. 

- Procedura je takva da će Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru donijeti odluku kojom će ukinuti istražni zatvor i odlučiti o prijedlogu DORH-a za izricanje tih mjera opreza - rekao je Klarendić.

Pogledajte Klarendićevu izjavu:

Na pitanje novinara koliko je realno da se to uistinu sutra dogodi, jer je petak zadnji radni dan prije nedjelje, odgovorio je "vrlo realno".

- Sud će u istoj odluci odlučiti o ukidanju istražnog pritvora i o tim mjerama opreza - rekao je Klarendić.

Novinari su ga pitali zbog čega Daruvarac zapravo izlazi na slobodu unatoč presudi.

- Zakon je jasno precizirao duljinu trajanja istražnog zatvora. U konkretnom slučaju uvijek je istražni zatvor ovisan o visini zapriječene kazne zatvora. Kako je ovdje kazna zatvora 5 godina, maksimalni pritvorski rok je 6 mjeseci, s tim da ga je nakon donošenja odluke moguće bilo produžiti još svega 30 dana. I tu zapravo nema nikakve mogućnosti drugačijeg odlučivanja - rekao je Klarendić.

Postoji li procjena koliko treba da dođe do pravomoćnosti?

- Koliko će trajati, teško je nagađati, ovisi gdje će doći, kakva je zatrpanost županijskih sudova, ali ja realno očekujem, s obzirom na medijski značaj ovog predmeta, da će to biti kroz par mjeseci riješeno - rekao je Klarendić.

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
1/16

Komentara 7

SS
simpatican.simpa
15:23 07.02.2019.

Ovo je samo još jedan primjer da je srž problema u lijepoj našoj korumpirano i nakaradno pravosuđe. Pravosuđe se ruga hrvatskom narodu, omalovažava ga, ponizuje ga, vrijeđa. Zanimljivo da ljudi šute i trpe , do kada ?!?! Nema reforme pravosuđa u promjenama tabli, problem je puno jednostavniji samo treba imati petlje da se makne najveće zlo Hrvatske od samostaljenja. Nitko neće riješiti problem osim nas.

SM
san.martino
15:16 07.02.2019.

Ima dovoljno vremena premlatit jos koga!

KO
korisnik997
14:59 07.02.2019.

cirkus od sudstva,cirkus od drzave,cirkus od naroda 😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije