Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
78 20°C
Povratak na članak

Suci rade sve bolje pa i više, ali je priljev predmeta sve veći

U šest mjeseci ove godine broj prigovora na ovrhe bilježnika koliko cijele prošle godine
26. listopada 2012. 21
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
11
 • tesla moj ponos:

  Svoju nevinost u sudskim predmetima prodajem za milijun eura !

  26. 10. 2012. u 12:04
 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Pa kak ne bi bili prigovori na ovrhe javnih bilježnika kad ovrhe štancaju i šalju FINI kaj po traci. Tih utjerivača dugova se namnožilo više neg mrava, pa te naganjaju kaj vrag svoju mamicu od 0 do 24, što telofonom, što poštom.

  26. 10. 2012. u 12:24
 • giglibigli:

  svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju... još kad bi mogli ove iz EU natjerati da u to povjeruju pa da ih se ostavi na miru da rade kako su naučili

  26. 10. 2012. u 12:57
 • Avatar stravaxx
  stravaxx:

  a tko tu koga stalno tuži? pa prema popisu birača ima nas sad manje za nekih 300 000 i po logici stvari trebalo bi biti i manje sudovanja.

  26. 10. 2012. u 13:13
 • PODLOŽAN KORUPCIJI:

  Ovog novinara valjda plaćaju sami suci da o njima piše hvalospjeve!? Suci u hrvatskoj postali su zaštićena kasta koja nikome ne odgovara za svoj nerad, neznanje, greške na teret stranaka u postupcima. Tek kada bude sustavne kontrole rada sudaca, kada ... prikaži još! budu odgovarali za propuste i korupciju moći će se reći da smo na pravom putu.

  26. 10. 2012. u 15:41
 • doktorica:

  šta,zar su parnice umjesto 10 godina sada smanjili na 5?!

  26. 10. 2012. u 16:05
 • LeonardS:

  Ja vjerujem da suci rade brže ali nevjerujem da rade kvalitetnije i za svoje greške niti suci niti odvjetnici ne odgovaraju nikom...

  26. 10. 2012. u 16:08
 • -obrisani-:

  Mnogi oštećeni nisu u mogućnosti plaćati visoke sudske pristojbe, te se ne upuštaju u dugogodišnja suđenja. Žalosno da se besplatnim potraživanjem svojih prava, ne uspijevate zadovoljiti, jer vam korumpirane institucije samo potvrde negativno kao i prethodni, koji su vam prava ... prikaži još!a osporili. Kada bi zaštitu svojim prava besplatno zatražili od Suda, tada mi mnogo više suci imali predmeta za rješenje. Možda, ako bi zaista provodili zakon i zakonske odredbe po svim pravilima struke, ne bi dolazili do spoznaje da se sucima treba suditi. Za sada što dalje suda i njihovih dugih nezakonskih rješenja. Sve se može kada se hoće. Pravičnost bude zamjenjena krivnjom, a krivnja pravednošću, okarakterizirana kao kleveta. Žalosno da i suci pravdu zamjene klevetom. To je kao lopov-poštenjačina, poštenjačina-lopov.

  26. 10. 2012. u 17:25
 • rasplinjač:

  Koji monitoring i oni koji ga provode znaju o hrvatskim sudovima? Bijedni plaćeni članak kojega autor misli da će čitati netko iz Europe valjda. Smeće od sudaca i sudova će ovu zemlju koštati članstva ili bar produljenja ulaska u Uniju ... prikaži još!u jer hrvatsko sudstvo je dno dna zajedno sa korumpiranim odvjetnicima i političarima...

  26. 10. 2012. u 18:20
 • -obrisani-:

  Sudačka evidencija ? Kvantiteta !? A što je sa kvalitetom ? Pakiranje dokaza, nepoštivanje temeljnih procesnih normi, posebno u kaznenim predmetima, samovolja i nevjerovatne diskrecione ocjene sudaca kod prihvaćanja ili odbijanja dokaza i izjava svjedoka itd ???????

  26. 10. 2012. u 21:25
 • -obrisani-:

  Sudačka evidencija “pobija” monitoring EU _________________________________ Ako je tako zašto su onda Teršelička (Dokumenta), Sarnvaka (B.a.B.e.) i Berkovićka (GONG) samoinicijativno u Bruxelleseu lobirale za produženje i jačanje monitoringa Hrvatskoj i to nakon potpisivanja pristupnog Ugovora? I zašto nisu procesuirane i ... prikaži još! i osuđene, jer ako za njih Kosorićin potpis ne vrijedi ili nije vjerodostojan na Ugovoru, onda je valjda za taj šljam Josipovićev punovrijedna. Tako da ta "nevladina" bagra koju Vlada financira, nije samo uvrijedila i ponizila Republiku Hrvatsku, nego i tadašnju premijerku i Predsjednika države koji je na toj funkciji i danas ?

  26. 10. 2012. u 21:32
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.