Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudačka evidencija
Povratak na članak

Suci rade sve bolje pa i više, ali je priljev predmeta sve veći

U šest mjeseci ove godine broj prigovora na ovrhe bilježnika koliko cijele prošle godine

Komentari 11

TM
tesla moj ponos
12:04 26.10.2012.

Svoju nevinost u sudskim predmetima prodajem za milijun eura !

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
12:24 26.10.2012.

Pa kak ne bi bili prigovori na ovrhe javnih bilježnika kad ovrhe štancaju i šalju FINI kaj po traci. Tih utjerivača dugova se namnožilo više neg mrava, pa te naganjaju kaj vrag svoju mamicu od 0 do 24, što telofonom, što poštom.

VL
GI
giglibigli
12:57 26.10.2012.

svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju... još kad bi mogli ove iz EU natjerati da u to povjeruju pa da ih se ostavi na miru da rade kako su naučili

VL
Avatar stravaxx
stravaxx
13:13 26.10.2012.

a tko tu koga stalno tuži? pa prema popisu birača ima nas sad manje za nekih 300 000 i po logici stvari trebalo bi biti i manje sudovanja.

VL
PK
PODLOŽAN KORUPCIJI
15:41 26.10.2012.

Ovog novinara valjda plaćaju sami suci da o njima piše hvalospjeve!? Suci u hrvatskoj postali su zaštićena kasta koja nikome ne odgovara za svoj nerad, neznanje, greške na teret stranaka u postupcima. Tek kada bude sustavne kontrole rada sudaca, kada budu odgovarali za propuste i korupciju moći će se reći da smo na pravom putu.

VL
DO
doktorica
16:05 26.10.2012.

šta,zar su parnice umjesto 10 godina sada smanjili na 5?!

VL
LE
LeonardS
16:08 26.10.2012.

Ja vjerujem da suci rade brže ali nevjerujem da rade kvalitetnije i za svoje greške niti suci niti odvjetnici ne odgovaraju nikom...

VL
OB
-obrisani-
17:25 26.10.2012.

Mnogi oštećeni nisu u mogućnosti plaćati visoke sudske pristojbe, te se ne upuštaju u dugogodišnja suđenja. Žalosno da se besplatnim potraživanjem svojih prava, ne uspijevate zadovoljiti, jer vam korumpirane institucije samo potvrde negativno kao i prethodni, koji su vam pravaa osporili. Kada bi zaštitu svojim prava besplatno zatražili od Suda, tada mi mnogo više suci imali predmeta za rješenje. Možda, ako bi zaista provodili zakon i zakonske odredbe po svim pravilima struke, ne bi dolazili do spoznaje da se sucima treba suditi. Za sada što dalje suda i njihovih dugih nezakonskih rješenja. Sve se može kada se hoće. Pravičnost bude zamjenjena krivnjom, a krivnja pravednošću, okarakterizirana kao kleveta. Žalosno da i suci pravdu zamjene klevetom. To je kao lopov-poštenjačina, poštenjačina-lopov.

VL
RA
rasplinjač
18:20 26.10.2012.

Koji monitoring i oni koji ga provode znaju o hrvatskim sudovima? Bijedni plaćeni članak kojega autor misli da će čitati netko iz Europe valjda. Smeće od sudaca i sudova će ovu zemlju koštati članstva ili bar produljenja ulaska u Unijuu jer hrvatsko sudstvo je dno dna zajedno sa korumpiranim odvjetnicima i političarima...

VL
OB
-obrisani-
21:25 26.10.2012.

Sudačka evidencija ? Kvantiteta !? A što je sa kvalitetom ? Pakiranje dokaza, nepoštivanje temeljnih procesnih normi, posebno u kaznenim predmetima, samovolja i nevjerovatne diskrecione ocjene sudaca kod prihvaćanja ili odbijanja dokaza i izjava svjedoka itd ???????

VL
OB
-obrisani-
21:32 26.10.2012.

Sudačka evidencija “pobija” monitoring EU _________________________________ Ako je tako zašto su onda Teršelička (Dokumenta), Sarnvaka (B.a.B.e.) i Berkovićka (GONG) samoinicijativno u Bruxelleseu lobirale za produženje i jačanje monitoringa Hrvatskoj i to nakon potpisivanja pristupnog Ugovora? I zašto nisu procesuirane i i osuđene, jer ako za njih Kosorićin potpis ne vrijedi ili nije vjerodostojan na Ugovoru, onda je valjda za taj šljam Josipovićev punovrijedna. Tako da ta "nevladina" bagra koju Vlada financira, nije samo uvrijedila i ponizila Republiku Hrvatsku, nego i tadašnju premijerku i Predsjednika države koji je na toj funkciji i danas ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.