Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IVANE, ZLATO'

Kujundžić Sinčiću: Čujem da su ti Josipović i Mesić skupili potpise

izbori
Foto: screenshot HRT
1/6
09.12.2014.
u 20:24

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović nisu došli na sučeljavanje, što je "šokiralo" Kujundžića

Predsjednički kandidati Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić večeras su se sučelili u emisiji na HRT-u 4. Sudjelovanje su odbili Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović, čije su stolice u studiju ostale prazne.

– Narod zna tko su hrvatski kandidati, jedino ne zna tko su ovi koji su ovdje ostavili prazne stolice – rekao je Kujundžić, dodajući da su Josipovića i Grabar-Kitarović iznjedrile stranke na čudan način te da se rugaju narodu.

– Neka Hrvatska vidi kako će izgledati Hrvatska sutra, a što su njih dvoje i njihove kaste napravile, to vidi danas – rekao je Kujundžić u uvodu. Kujundžić je rekao i da je šokiran i zatečen nedolaskom ostalih kandidata.

– Ivane, da mi njih malo pričekamo? – ironično je rekao.

Sinčić je rekao kako građanima žele vratiti dostojanstvo, a za sve ostale kandidate rekao je da imaju neprovedive i bankarske programe. Rekao je da je bankrot zemlje neizbježan, što je "konačni cilj dugog puta koji je počeo prije devedesetih" te da bi se na sjednici Vlade koju bi sazvao, ako bi dobio priliku, između ostalog raspravljalo o tome kako se "obračunati s bankama, s bandom koja nam krade po zemlji".

Kujundžić je najavio da će ugovore INA-e i MOL-a proglasiti ništavnim jer su zasnovani na kriminalu, a onda će razmotriti što su interesi Hrvatske.

– U svakom slučaju Inu moramo sačuvati – rekao je Kujundžić.

Sinčić je rekao da su elite unaprijed isplanirale problem Ine i autocesta te da autoceste treba sačuvati.

Sinčić je rekao da ljudi koji su napustili Hrvatsku za vrijeme 20-godišnje HDZ-ove vladavine, u kojoj je, kako je istaknuo, bio i Kujundžić, ne smiju biti izgubljeni, na što je Kujundžić dodao: "Bravo, Ivane!" Sinčić je rekao da se u vanjskoj gospodarskoj politici ne bi orijentirao samo na Europu, već bi putovao i u zemlje BRICS-a. Kujundžić je rekao da bi otišao u BiH pomoći tamošnjim Hrvatima te da bi se prvo susreo s nekim iz prijateljskih zemalja kao što su Izrael, Njemačka i Amerika.

Foto: Screenshot HRT/pixsell

Kujundžić je rekao da ne treba povlačiti veleposlanika iz Srbije zbog slučaja Šešelj.

– Ali postoji način kako se moglo reagirati prema Vladi i predsjedniku Srbije, prema Haagu i prema Bruxellesu. Reagirali su tek kad je došao pritisak iz naroda – rekao je Kujundžić.

Prema Srbiji treba imati dobrosusjedske odnose, ali treba izravnati račune prema međunarodnom pravu, dodao je.

– Trebaju se odnositi prema Hrvatima u Srbiji kao što se mi odnosimo prema svojim Srbima u Hrvatskoj – rekao je Kujundžić.

Nakon što je Sinčić ponovno spočitnuo Kujundžiću "šutnju" i članstvo u HDZ-u, Kujundžić mu je odgovorio nešto oštrije.

– Ivane, Čuo sam da si ti prijatelj sa Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem i da su ti oni skupili potpise. Eto, tako sam čuo – rekao je Kujundžić, na što mu je Sinčić rekao da nije ni na čijem lancu i ne ovisi ni o čijem novcu. Kujundžić se prema Sinčiću odnosio pomalo kao prema djetetu – u jednom mu se trenutku čak i obratio s "Ivane, dijete", odnosno "Ivane, zlato" te mu je poručio da bude ozbiljan.

Sinčić je rekao da bi Hrvatska trebala priznati Palestinu, kao što su druge države svojedobno priznale Hrvatsku.

Oba kandidata podržala su lustraciju, no dok je Sinčić rekao da treba lustrirati one koji su sudjelovali u privatizacijskoj pljački, Kujundžić je rekao da lustraciju treba provesti i na političkom planu.

Kujundžić je rekao da bi iz Ureda predsjednika uklonio bistu Josipa Broza Tita, kojega je nazvao zločincem.

– Zločincu nije mjesto nigdje u javnosti, a poglavito mu nije mjesto u Uredu predsjednika Republike – rekao je Kujundžić, dok je Sinčić rekao da je Tito u ovom trenutku sekundarno pitanje.

Spočitnuo je Josipoviću što je u kampanju krenuo s Trga maršala Tita.

– Ivo Josipović vraća ovu zemlju u prošlost – rekao je Kujundžić. Priznao je da je on sâm bio na grobu Anti Paveliću, ali "iz čiste znatiželje".

Kujundžić je rekao i da je protiv ćirilice u Vukovaru jer su rane još svježe, a Sinčić je i to nazvao sekundarnim pitanjem, kao i istospolne brakove. Kujundžić samcima ne bi dopustio posvajanje djece, a Sinčić bi dopustio.

Foto: Screenshot HRT/pixsell

Na pitanje o pobačaju Sinčić je rekao da želi Hrvatsku u kojoj obitelji neće ni željeti napraviti pobačaj, a Kujundžić je rekao da je osobno protiv pobačaja.

– Naravno da sam za priziv savjesti – rekao je Kujundžić.

Sinčić je rekao da bi dopustio legalizaciju konoplje, dok se Kujundžić usprotivio rekavši da je u liječničke svrhe sve dopušteno, ali da se ovdje zapravo želi nešto progurati te da to vodi prema težim drogama. O eutanaziji je rekao da nitko nema pravo oduzeti život, ali da ne treba svim silama podupirati "održavanje života kojeg više nema jer je duša već na nebu", dok je Sinčić rekao da je treba dopustiti.

Sinčić je rekao da kao predsjednik ne bi dao mandat predsjedniku stranke kojoj se sudi kao zločinačkoj organizaciji, to jest HDZ-u, kao ni SDP-u, kojemu će se, kako je rekao, također suditi kao zločinačkoj organizaciji.

Kujundžić je rekao da su Oružane snage u teškom stanju zbog politike koja se vodi zadnjih 15 godina. Sinčić se složio da su Oružane snage u katastrofalnom stanju, ali je dodao kako je to zbog politike koje je i Kujundžić bio član.

Ivan je za sve kriv, kao što sam ja kriv za Oružane snage – dobacio mu je Kujundžić.

Sinčić je optužio obavještajne službe da dopuštaju kriminalcima da operiraju po državi dok progone njegove aktiviste, članove Živog zida.

– Ne dopustite da vašom zemljom vladaju manjina i grupacije – poručio je Kujundžić u završnom izlaganju.

– Sve je u rukama hrvatskog naroda – dodao je.

Sinčić je pozvao birače da daju šansu mladima i odbace ostalo troje kandidata i one koji su, kako je rekao, doveli državu u bankrot.

Svi na izbore – poručio je.

>> DIP objavio listu kandidata za predsjedničke izbore

>> Novinarske ekipe dan i noć uz bok kandidatima

Komentara 294

DU
Deleted user
20:54 09.12.2014.

Kujundžić je i ranije govorio i prozivao Josipovića da izbjegava sučeljavanje i očito je bio u pravu.

JS
ja sam gladan
21:39 09.12.2014.

A pitanja ove Munižabe su dječji uradak! Nisam ništa čuo o kreiranju vanjske politike,o zveckanju oružjem u blizini hrvatske granice, o približavanju članicama europske unije, o potpisanoj suradnji sa babom-majkom, engleskom kraljicom, koju je potpisao tandem Josipović- Pusić.

VS
Votum_separatum
23:12 09.12.2014.

Za Ivu kukavicu znam da ne želi sučeljavanje jer se boji neautoriziranih pitanja to se vidjelo neki dan kako bježi od novinara,Kolinda me iznenadila a ovoj dvojici svaka čast što su se pojavili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije