Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Sat i pol im čitali optužnicu: Saucha i Zeljko kazali da se ne osjećaju krivima

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
12.09.2019.
u 10:48

Prema optužnici, novac su izvlačili od 2013. do 2016. Sandra Zeljko tereti se da je krivotvorila 125 putnih naloga

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko došli su jutros na zagrebački Županijski sud gdje je počelo suđenje u aferi Dnevnice. USKOK ih tereti da su preko krivotvorenih putnih naloga iz proračuna izvukli oko milijun kuna. Nakon što je pročitana optužnica, Saucha i Zeljko kazali su da se ne osjećaju krivima.

Suđenje je počelo čitanjem optužnice nakon čega će se optuženici izjasniti o krivnji. Saucha je bio predstojnik Ureda SDP-ova premijera Zorana Milanovića, Sandra Zeljko tajnica u Vladi. Prema optužnici, novac su izvlačili od 2013. do 2016. Sandra Zeljko se tereti da je krivotvorila 125 putnih naloga.

Ona je podizala novac te ga dijelila sa Sauchom. Tereti ih se da su tako krivotvorili 30 putnih naloga na kojima su prikazivali da je Slavko Goldstein, savjetnik premijera, službeno putovao po Europi. Radilo se o putovanjima koja prema optužnici nisu realizirana, a za njih su isplaćene akontacije koje je podizala Sandra Zeljko. Tereti ih se i da su po istom principu krivotvorili 40 putnih naloga na ime Nevena Budaka. Na ime Siniše Petrovića krivotvorili su, prema optužnici, 43 putna naloga.

Sandra Zeljko tereti se i da je kao administrativna tajnica u vladama Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića krivotvorila potpise predstojnika njihovih ureda Nenada Zelića i Davora Božinovića. Krivotvorenim potpisima potpisivala je putne naloge za nerealizirana putovanja na koja su navodna išli djelatnici Vlade. A takvih je naloga bilo 66.

Nakon što su tužitelji pročitali optužnicu, za što im je trebalo oko sat i pol vremena, Saucha i Zeljko kazali su da se ne osjećaju krivima.

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko
1/8
Ključne riječi

Komentara 15

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:07 12.09.2019.

Zeljko već ima iskustva s lažnim iskazima oko svoje svjedodžbe gdje je tražila od suda u Velikoj Gorici da joj napiše potvrdu da je završila školu u Vukovaru. A nitko od nastavnika, uključivši i razrednicu, niti učenika se ne sjeća da je ikada bila u njihovom razredu. Navodno je sudac koji je ujedno i rođak od Zeljko to i uradio. Saucha je sigurno bio duboko nemaran frajer koji je površno i bezvoljno radio svoj posao i prevario Milanovića koji mu je ukazao povjerenje. I sramotno propustio svoju životnu priliku. Ali izgleda nije on taj koji je smislio i odradio krađu.

Avatar nosac
nosac
11:14 12.09.2019.

ovakvi jednostavni slučajevi u njemačkoj se riješavaju za pola godine

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:56 12.09.2019.

Sad je lakse, sad je u adzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije