Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA

Dolački na sud opet došao s pilom. Ovo je četvrta u spisu

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
23.01.2019.
u 21:46

Svjedočenjem djelatnice Bauhausa Irene Periše Jurković Conjar, koja je izjavila da se na pile stavlja točna oznaka godine proizvodnje te da pritom nisu moguće manipulacije, u srijedu je nastavljeno suđenje suspendiranom policijskom načelniku

Dvadesetak dana nakon što je u sudnici “servirao” prvu pilu Željko Dolački, kojeg se tereti da je u travnju 2016. fingirao provalu u sef u središtu zagrebačke policije u Heinzelovoj iz kojeg je ukradeno 2,5 milijuna kuna i dva kilograma zlata, u srijedu je sudskom vijeću ponovno “servirao” pilu iz Bauhausa.

Riječ je o pili koju je Dolački prema računu kupio 21. siječnja ove godine u poslovnici Bauhausa, a to je čak četvrta pila koja se sada nalazi u sudskom spisu. Prvu je iz Bauhausa izuzela policija nakon što su na snimkama vidjeli da je Dolački kupio pilu desetak dana prije provale, drugu je sudu predao sam Dolački, a nalazila se na njegovu imanju, treću je predao tužitelj Slobodan Šašić i sada četvrtu ponovno Dolački.

Da pojasnimo – prva je proizvedena u siječnju 2016. i prema nalazima vještaka odgovara pili kojom je prepiljen sef, druga je prema brojevima koji se nalaze na pili proizvedena u travnju 2017., treća u kolovozu 2018., dok za pilu koju je sada donio Dolački nije jasno kad je proizvedena. U srijedu je na sudu svjedočila djelatnica Bauhausa upravo kako bi razjasnila može li se prema brojevima koji se nalaze pored bar-koda na pilama zaključiti kada su proizvedene.

– Na sve pile stavlja se datum proizvodnje koji ima pet znamenki. Prva znamenka ne znači ništa, druge dvije predstavljaju mjesec proizvodnje, a zadnje dvije godinu – kazala je. Nova komplikacija nastala je jer pila koju je predao Dolački ima šest znamenki pa prema tome ispada da te znamenke ni na jednoj pili ne predstavljaju datum proizvodnje.

Kako bi se razjasnilo tko je u pravu, poslan je dopis nadležnoj osobi u sjedište Bauhausa u Njemačkoj koja će objasniti što ti brojevi doista predstavljaju.

>>Pogledajte video: Željko Dolački

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stric5
16:31 23.01.2019.

...ovo siđenje tv kuće ne prate ... liberali i antife ne komentiraju .... ostoja na saziva saborski odbor zbog dodatni objašnjenja....

BL
blackpetar
19:24 23.01.2019.

sprdacina

DU
Deleted user
23:09 23.01.2019.

Uh koliko če tek taj spis biti težak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije