Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija bijesna

Stvarno glupo: Prijavio lažnu otmicu nepostojeće Amerikanke

fbi
BigPictures/PIXSELL
28.08.2013.
u 12:52

Osamnaestogodišnji Andriy Mykhaylivsky iz New Jerseya mislilo se poigrati sa školskim kolegom. Otišao je predaleko

Možda ih je mislio nasmijati, ali policiji nije do smijeha! Osamnaestogodišnji Andriy Mykhaylivsky iz New Jerseya uhićen je u utorak i optužen za iznošenje lažnih izjava nakon što je federalna policija otkrila da je prijavio otmicu nepostojeće Amerikanke u Bugarskoj, javlja CNN.

Naime, Mykhaylivsky je virtualno izmislio lažnu osobu pod imenom Kate Brianna Fulton te inicirao jednogodišnju online vezu između nje i jednog od svojih školskih kolega. No šala tu nije stala. U srpnju ove godine kontaktirao je američko veleposlanstvo u Bugarskoj i prijavio Kateinu otmicu. Tvrdio je da ljudi koji su je oteli traže 50.000 dolara otkupnine.

Zabrinuti prijatelj također je nazvao veleposlanstvo te na Katein Twitter-profil ostavio poruku: ''Neka mi netko pomogne!'' Sve navedeno bilo je dovoljno da bugarska policija pokrene opsežnu potragu za nepostojećom ženom. Nakon što je temeljito pretražila hotele i hostele u jednom gradu, shvatila je da je prijava lažna. Malo po malo istraga je odvela do New Jerseyja i lakomislenog mladića koji se sada suočava s optužnicom na američkom sudu. Određena mu je jamčevina od 5000 dolara.

>>Završena talačka kriza: Otmičar se predao, lakše je ozlijeđen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije