Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO

Stup javne rasvjete prolazi mu kroz balkon, iz grada govore da je stup već maknut

02.04.2021.
u 10:27

Pravili smo kat i pogodili smo posao s majstorom. Međutim ti iz Elektroslavonije imali su tada puno posla i nisu stigli doći ukloniti stup tako da smo bili prisiljeni zabetonorati taj stup u balkon, pojasnio je Pavao Trogrlić iz Đakova

Pavao Trogrlić iz Đakova od 1983. godine čeka uklanjanje gradske rasvjetne lampe koja mu prolazi kroz balkon.

Sada mu je u tome odlučio pomoći sumještanin Mate Peran te se nada da će se nakon 38 godina uspjeti osloboditi stupa javne rasvjete.

– Pravili smo kat i pogodili smo posao s majstorom. Međutim ti iz Elektroslavonije imali su tada puno posla i nisu stigli doći ukloniti stup tako da smo bili prisiljeni zabetonorati taj stup u balkon. Stup je stajao pored kuće prizemnice. Išao sam u Općinu pitao inženjere, rekli su da će to pokrenuti. Došli su,. slikali, gledali, kako bi to postavili, ali nikad nisu – ispričao je Pavao Troglić.

Kazao je kako je riječ o prigušenom svjetlu koji štedi električnu energiju pa mu sada više ne smeta toliko kao prije.

– 38 godina je to tako. Krediti su bili povoljni, danas tuga, jad i čemer. Rekli su da će doći, međutim, čekam, čekam, čekam... – dodao je.

Za očitovanje smo se obratili referentici za protokol iz ureda Grada Đakova Mariji Miškić, koja govori kako je stup već uklonjen, no ne zna kada.

- To je riješeno, još i prije objave teksta. Vidjela sam fotografije na Facebook stranicama tog stupa i nema ga više, govori Miškić te nadodaje kako njih vezano uz taj stup nitko nije kontaktirao za pomoć.

 

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
10:44 02.04.2021.

Ne znam tko je dotičnom dao građevinsku dozvolu. Iz slike je vidljivo da balkon prelazi granicu na kojoj može graditi. Kako se temelji nalaze na međi, ne vjerujem da je dotičnom netko dao odobrenje za balkon koji gleda na ulicu i prelazi među.

OC
OCB
10:58 02.04.2021.

Njegov balkon je bespravno sagrađen nad javnom površinom.

SI
sisavac
11:21 02.04.2021.

lagana šetnja na stranice katastra i vidimo da je njegova kuća, kao i njegova susjeda (valjda ovaj sa slike), sagrađena točno na granici sa parcelom ceste, ulice. sve ostale kuće su odmaknute 3 metra, po nekom ustaljenom propisu kojeg vuče cijela država. znači, balkon je bespravno sagrađen, zadire u zračni prostor javne površine, nije ga moguće legalizirati, već ga treba srušiti. mogli bi se i kladiti da je čitava kuća sagrađena bez građevinske dozvole. umjesto da se novinari pitaju javno zašto grad đakovo i elektroslavonija nisu tražili rušenje bespravno sagrađenog balkona, oni tu prodaju priču kako ni grad ni elektroslavonija 30 godina ne mogu maknuti stup... ej, pa nek vam onda kuću sagrade na cesti, vašoj, gradskoj, i onda vas nek novinari traže da maknete cestu koja smeta kući! tko radi u tom gradu đakovu, što je to za službe, pa vas bi na sjeveru hrvatske sredili na jen-dva. u dalmaciji bi potrajalo slično ko u slavoniji, 30 godina, i onda bi grad popustio. još jednom, liku narediti da sruši balkon. kad je već kuću sagradio protivno prostornom planu, onda krenuti dalje. naplatiti mu 30 godina korištenja javna rasvjete u privatne svrhe.. ljudi, njemu grad đakovo osvjetljava privatni balkon!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije