Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Studija o gradnji garaže ispod Poljane odgodila uređenje trga

'za dalmaciju...241108....sibenik poljana....ponovo...parking...sibenik Photo: Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
'Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
19.04.2010.
u 19:30

Projekt bi stajao oko 35 milijuna kuna, a na koji način bi se financirao, u Gradu još nemaju odgovor.

Uređenje Poljane, nažalost, mora čekati bolja vremena. Umjesto novog ruha središnjega gradskog trga, gradska uprava Šibenika odlučila je naručiti studiju isplativosti gradnje podzemne garaže na tom istom mjestu.

– Osnovana je i posebna stručna radna grupa u kojoj su arhitekti, konzervatori koji trebaju definirati cijeli kompleks, uključujući i uređenje Poljane – kazao je Franko Vidović, dogradonačelnik Šibenika. Projekt bi stajao oko 35 milijuna kuna. Kako bi se financirao projekt, u Gradu još nemaju odgovora. Tvrde da bi javnim natječajem tražili investitora ili bi realizaciju projekta ponudili poduzeću Gradski parking. U gradskim ladicama već postoji jedan projekt gradnje podzemne garaže. Prema tom projektu, ispod Poljane bile bi tri etaže, dvije za parkiranje, a jedna bi bila trgovačka. Šibeniku nedostaje oko tisuću parkirališnih mjesta, a garažom bi ih se dobilo nekoliko stotina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije