Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK TRENDA

Studija neugodno iznenadila: Nijemci su znatno osiromašili unatoč gospodarskom rastu

Novčanik - ilustracija
Pixabay
25.11.2022.
u 00:25

Iznos koji prosječnom kućanstvu nedostaje za izlazak iz statističke kategorije siromaštva skočio je u promatranom razdoblju s 2.968 na 3.912 eura, stoji u studiji.

U studiji Instituta za ekonomiju i društvene znanosti objavljeno je da su Nijemci znatno osiromašili, a niz kriza samo će ubrzati taj proces.

Udio vrlo siromašnih, onih koji zarađuju manje od polovice prosječne plaće, porastao je u razdoblju 2010.-19. za 40 posto, podaci su Zavoda, prenosi Fenix-magazin.

“Siromaštvo je 2019. bilo stvarnost za više ljudi nego ikad prije”, rekle su autorice studije Dorothea Spannagel i Aline Zuco.

Siromaštvo se povećalo unatoč snažnom gospodarskom rastu i padu nezaposlenosti. Pandemija, rast cijena energije i snažna inflacija će vrlo vjerojatno u narednim godinama samo ubrzati trend.

Iznos koji prosječnom kućanstvu nedostaje za izlazak iz statističke kategorije siromaštva skočio je u promatranom razdoblju s 2.968 na 3.912 eura, stoji u studiji.

VIDEO: Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja

Komentara 5

TO
TORQUEMADA
06:57 25.11.2022.

Ovo nije i ne može biti ni vijest niti informacija, sve dok nije navedeno u kojem vremenskom razdoblju nedostaje navedeni iznos, mjesečnom, godišnjem...

VI
vidum
05:55 25.11.2022.

Logično. Nigdje toliko i takve sirotinje kao u "bogatoj" Americi.

WT
WTF!
03:28 25.11.2022.

Klaus Schwab cvate od sreće,nećete posjedovati ništa i bit ćete sretni!🙈🙉🙊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije