Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveučilišni studij

Studij medicine došao i na Hrvatsko katoličko sveučilište

Bolnica u Sarajevu u kojoj se liječnici i pacijenti bore s virusom COVID-19
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
07.05.2021.
u 09:29

Studij traje šest godina. Studenti ostvaruju ukupno 360 ECTS bodova, a u prvu godinu moći će se upisati do 43 studenta.

Hrvatsko katoličko sveučilište od iduće akademske godine započet će s izvođenjem integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine priopćio je HKS na svojim internet stranicama. Studenti tijekom studija ostvaruju ukupno 360 ECTS bodova, a nakon što uspješno dovrše šest godina školovanja steći će akademski naziv doktora odnosno doktorice medicine. 

"Katolička sveučilišta diljem svijeta poznata su i po svojim studijima medicine. Po uzoru na najsuvremenije koncepcije sličnih studija u Europi i svijetu nastao je i studij Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Ovaj studij nastoji u Hrvatsku uvesti inovativan sustav suvremene medicinske izobrazbe koja ustraje na razvijanju humanističkih aspekata medicine, skrbi usredotočenoj na bolesnike te društvenoj odgovornosti i ranom uvođenju studenata u kliničku nastavu",  stoji u priopćenju HKS-a. 

HKS u prvoj godini planira upisati do 43, od čega je upisna kvota za državljane Europske unije 40, a po jedno mjesto je rezervirano za strane državljane, pristupnike s pravom prednosti te za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Troškovi studija za studenta iznose 38.000 kn po godini studija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije