Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPUS U ZVIJEZDI

Studentski dom bit će gotov do kraja 2015., ljeti će postajati hostel

02.06.2015., Karlovac - Zgrada buduceg studentskog doma koju ureduje Studentski centar Veleucilista. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/2
06.06.2015.
u 20:00


Imat će 62 sobe, a cijene će se kretati od 600 do 700 kn

Izvođači se drže dogovorenih termina pa vjerujem da će građevinski radovi biti gotovi do početka listopada, odnosno da će s unutarnjim uređenjem objekt biti dovršen oko Nove godine – kaže Davor Jurčević, ravnatelj Studentskog centra u Karlovcu, koji vodi projekt uređenja prvog karlovačkog studentskog doma koji će u 62 sobe moći primiti 160 studenata.

Čekaju odgovor

Bude li sve u redu, studenti iz Zagreba, Rijeke, Čakovca, ali i susjednih Slovenije te Bosne i Hercegovine, nagodinu neće morati unajmljivati stanove u Karlovcu, već će na raspolaganju imati studentski dom. Ovisno o tome jesu li u sobi s jednim, dva ili tri kreveta, mjesečna će se cijena smještaja kretati od 600 do 700 kuna. Projekt uređenja doma u bivšoj vojarni u vojnom kompleksu "Ban Josip Jelačić" težak je više od 20 milijuna kuna, a samo unutarnje opremanje tipskim namještajem vrijedno je 2,6 milijuna.

– Prijavili smo Fondu za zaštitu okoliša projekt ugradnje toplinske dizalice za grijanje i hlađenje. Najprije je u planu bilo grijanje na plin, no projekt je djelomično promijenjen jer ćemo dizalicom topline dugoročno uštedjeti na grijanju – dodaje Jurčević. Čekaju odgovor Fonda za projekt koji uključuje bušenje 20 metara u zemlju, ispod doma, kako bi se osiguralo vodu koja se diže i zagrijava prostor zimi, a ljeti ga hladi.

Dom se uređuje u objektu koji je svega nekoliko metara udaljen od Veleučilišta, u staroj gradskoj Zvijezdi, pa će taj dio Karlovca dobiti studentski kampus. U prizemlju objekta bit će smješteni ulazni i informativni prostor, uprava i administracija te gospodarski sadržaji, sobe za studente, uključujući i tri sobe za invalide, čajna kuhinja i dnevni boravak. Na katovima će biti sobe s kupaonicama, čajne kuhinje i studentski dnevni boravak. U tavanskom prostoru uredit će četvrti kat građevine s dodatnim sobama, a bit će dograđena i dva stubišta.

Impresivan kapacitet

– Vjerujem da ćemo već početkom 2016. primiti prve studente. Tijekom ljeta smo zamislili da bi se dom pretvarao u hostel s impresivnim smještajnim kapacitetom – zaključuje Jurčević.

>> Više cijene smještaja nakon obnove domova

>> Studenti tijelima ispisali riječ 'Sava' i slikali se, jer dom više nikad neće biti isti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije