Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
redovan Upis

Studentima poljoprivrede 10.000 kuna stipendije

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.03.2019.
u 06:30

Svi redovni studenti od druge do pete godine bilo kojeg poljoprivrednog smjera na fakultetima u slavonskim županijama od listopada će dobiti godišnju stipendiju od 10 tisuća kuna

Svi redovni studenti od druge do pete godine bilo kojeg poljoprivrednog smjera na fakultetima u slavonskim županijama od listopada će dobiti godišnju stipendiju od 10 tisuća kuna, najavio je jučer potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, gostujući na 4. nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji – Slavonika na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti.

Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je sredstva za tu namjenu, a stipendiranje će se provoditi kroz veliki i važni projekt Slavonija koji neće ostati samo na papiru. Smatram da u Slavoniji trebamo jačati agronomsku struku i bit će mi drago ako velik dio studenata agronomskih smjerova ostane živjeti i raditi u Slavoniji – poručio je Tolušić, pozivajući studente da se i dalje trude i svojim znanjem pridonesu razvoju hrvatske poljoprivrede.

Ističe kako je konferencija o perspektivama poljoprivredne proizvodnje u srcu Slavonije, na mjestu koncentriranog i primijenjenog znanja, neusporedivo važan događaj.

Kažu da su mladi kritična i zahtjevna publika, ali upravo to i tražimo. Takva energija treba biti pokretač svima nama koji smo na pozicijama donošenja odluka koje će se odraziti na ove generacije koje dolaze. Njima smo odgovorni i njihov sud i mišljenje je važno. Europa stari, a mi smo ekonomija mladih poljoprivrednika. Dok Europa ima u prosjeku 6% mladih poljoprivrednika, Hrvatska ima čak 13% mladih – rekao je. Napominje kako su prije dva tjedna ugovore o financiranju vrijedne gotovo 60 milijuna kuna potpisala 163 poljoprivrednika iz slavonskih županija, a sredstva će se utrošiti za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika i razvoj nepoljoprivrednih aktivnosti na selu.

– Godinu smo započeli s ugovorenih 10,3 milijarde kuna projekata iz Programa ruralnog razvoja, a ove godine na raspolaganje stavljamo sva raspoloživa sredstva namijenjena do 2020. Posljednji statistički podaci dokazuju da se hrvatska poljoprivreda oporavlja i raste. Raste vrijednost poljoprivredne proizvodnje i realnog dohotka. Čak je i pokrivenost uvoza izvozom najviša u zadnjih sedam godina – izjavio je Tolušić.

>>Tolušić pokrenuto informativnu kampanju 'Danas jedemo ribu'

Komentara 2

KD
kdog
08:42 06.03.2019.

a di će raditi kad završe fakultet propalo zanimanje žalosno ali istinito

MU
Mukowsky
09:25 06.03.2019.

A što je s veterinarima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije