Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti tvrde da je Sveučilište u Zadru zadnje sveučilište u Hrvatskoj 
i da zbog sporosti referade nisu dovršeni upisi u višu godinu studija

Studenti po mjesec dana čekaju da im u referadi ovjere indeks

studenti
Dino Stanin/Pixsell
20.11.2009.
u 17:33

Sveučilište u Zadru, kako tvrde studenti, definitivno je jedino sveučilište u Hrvatskoj koje zbog sporosti referade još nije dovršilo upise studenata.

Nakon svih problema s kojima se u posljednje vrijeme susreću studenti u Zadru, a među kojima je i dvjestotinjak studenata koji su izmjenama pravilnika o studiranju izgubili sva studentska prava zbog jednog ili više ispita, studenti Sveučilišta u Zadru i dalje muku muče s upisima u višu godinu.

Naime, Sveučilište u Zadru, kako tvrde studenti, definitivno je jedino sveučilište u Hrvatskoj koje zbog sporosti referade još nije dovršilo upise studenata.

Odgađali i upise

Kako nam je reklo nekoliko zadarskih studenata, pred njihovom su referadom uvijek velike gužve, a nerijetko se dogodi da studenti od 6 sati ujutro čekaju u redu kako bi na red za upis stigli oko 9 sati.

– Izbjegavam ići u referadu jer su užasne gužve. A opet s druge strane, ne dobijem li indeks, ne mogu dobiti ni druge potvrde. A to su potvrda za zdravstveno osiguranje, za pokaz, subvencije i bilo kakve olakšice.

Samo da bi se ostavio indeks u referadi, treba čekati čak tri sata, a kada ga ostaviš, moraš čekati tjedan ili dva da ga ovjere. I tako je svake godine, a koliko znam, Sveučilište u Zadru jedino ima takvih problema. Čula sam da se na ostalim sveučilištima u Hrvatskoj sve rješava internetom – rekla nam je Marina Lovrić, studentica treće godine engleskog i ruskog jezika.

Zadarski studenti dodaju kako su i rokove za upis produljivali već dvaput, da im ništa nije prilagođeno, a srdi ih i to što je referada za studente otvorena samo tri sata na dan pa ima i onih koji ne mogu doći zato što u to vrijeme imaju predavanja.

S tim problemom susrela se i Maja Crnokrak, studentica treće godine engleskog jezika i sociologije. Budući da nije imala ovjeren indeks i nije ušla u sustav, zamalo je izbačena iz predavaonice jer nije mogla dokazati da je redoviti student.

Čekaju mjesec dana

– Šokirana sam. Indeks sam predala prije mjesec dana i još ga nisam dobila. Da naša referada loše radi, već svi znaju, ali svake se godine ponavlja isto. Ne znam tko tu loše radi, ali mislim da je problem i u velikom broju studenata, a premalo zaposlenih u referadi – rekla nam je studentica Maja Crnokrak, studentica treće godine engleskog jezika i sociologije.

Komentara 1

Avatar Robinzon
Robinzon
17:50 20.11.2009.

Interesira me hoće li se netko od ovih studenata, kada oni, po završetku studija, postanu \"vlast\", ponašati na isti način.Hoće li i kako u tom smislu podučiti vlastitu djecu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije