Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAT ĆE ODJEL?

Studenti Hrvatskih studija prosvjeduju pred Rektoratom: 'Damire, ne unosi nemire'

Zagreb: Studenti Hrvatskih studija prosvjeduju protiv pretvaranja njihovog fakulteta u odjel
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/12
17.01.2017.
u 11:38

U zgradi Rektorata održava se sjednica Senata Sveučilišta na kojoj će se raspravljati i odlučivati o statusu Hrvatskih studija

Hoćemo faks, hoćemo faks, uzvikuje stotinjak studenata Hrvatskih studija prosvjedujući pred Rektoratom Sveučilišta u Zagrebu protiv toga da njihovi Studiji postanu odjel, a ne fakultet, kao što im je bilo obećano.

U zgradi Rektorata održava se sjednica Senata Sveučilišta na kojoj će se raspravljati i odlučivati o statusu Hrvatskih studija.

Studenti su pred Rektorat donijeli i mnoštvo transparenata, na kojima rektoru Borasu i njegovim prorektorima poručuju da se neće pomiriti s pretvaranjem svog fakulteta u odjel. "Rektore Boras, ne prihvaćamo poraz", "Damire, ne unosi nemire", "Podijeli pa vladaj", "Najbolje ocijenjeno učilište za vas je samo igralište" neki su od transparenata.

>> Boras narušio autonomiju Hrvatskih studija: Umjesto fakulteta postaju odjel

>> Studenti najavili prosvjed: 'Nemojte dopustiti da Hrvatski studiji postanu odjel'

Komentara 10

MI
Mimizo
14:22 17.01.2017.

ovim porukama na tansparentima oni izražavaju govor mržnje protiv hrvatskog naroda iz susjedne države

MI
Mimizo
14:20 17.01.2017.

šaka jada gdje je večina studenata zašto šute pred ovim mizernim brojem koji je jako glasan iako je u manjini

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:54 17.01.2017.

Pa da ste studenti jugoslovenskog fakulteta (filozofskog) onda bi naravno dobili i medijsku i svaku drugu pomoć, ovako nemate šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije