Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV COVID POTVRDA

Studenti FFZG-a prosvjeduju, Uprava: Imaju pravo na vlastito mišljenje, ne mičemo lampione

Prosvjed studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu zbog uvođenja covid potvrda
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
16.11.2021.
u 16:21

Iz Uprave fakulteta kazali su nam da se lampioni neće micati jer je to njihovo pravo izražavanja

Nekolicina studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu okupila se drugi dan zaredom u znak prosvjeda protiv uvođenja obaveznih COVID potvrda unutar zgrade.

'Pozivam se na Ustav', 'FFZG - uvijek ste se protivili segregaciji. Gdje ste sada?!' i 'Da slobodi! Ne potvrdama' - neki su od natpisa na transparentima, a studenti su još jučer postavili i lampione ispred zgrade, no postavili su ih dio ulaza gdje prolaze osobe s invaliditetom i tako tim studentima zapriječili ulaz u zgradu. 

- Poštovani studenti, kako ne znam tko je od vas organizator prosvjeda ispred fakulteta, pišem svima. Molim vas da lampaše maknete s ulaza na Fakultet, kako bih ja, ali i ostale osobe s invaliditetom na isti mogli nesmetano ući. Vjerujem da ne tražim previše, požalila se jedna studentica u mailu upućen cijelom fakultetu, a lampioni su u međuvremenu maknuti. 

Iz Uprave fakulteta kazali su nam da se lampioni neće micati jer je to njihovo pravo izražavanja

- Uprava Filozofskog fakulteta je upoznata s postavljanjem lampiona ispred zgrade Fakulteta. O.d. dekana prof. dr. sc. Miljenko Jurković jučer je odmah po završetku prosvjeda dao nekoliko intervjua ističući pravo svakoga na vlastito mišljenje te na prosvjed. Lampioni stoje kod ulaza, ali su pomaknuti tako da ne ometaju slobodan ulaz u Fakultet. Niti jedan nije i neće biti uklonjen, kazao je prodekan za organizaciju i razvoj Hrvoje Stančić koji je isprva mislio da su lampioni postavljeni u drugu svrhu.

- Kad sam dolazeći na Fakultet izdaleka vidio lampione, iskreno, pomislio sam da naši studenti obilježavaju Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i bio ponosan na njih. Ne znam imenom i prezimenom tko je organizator prosvjedne akcije, ali znam da je riječ o studentima, njih, kako je rekao o.d. dekana, oko 0,2 posto svih studenata Filozofskog fakulteta koji nisu zadovoljni time što Filozofski fakultet poštuje odluke Stožera i od utorka provjerava potvrde o cijepljenosti, preboljenju ili negativne testove na COVID-19 štiteći tako i vodeći brigu o svojim zaposlenicima i studentima koji za vrijeme dvotjedne online nastave ipak ulaze u Fakultet i uče u Knjižnici, smatra prodekan. 

Više od polovice studenata Filozofskog fakulteta cijepljeno je s obje doze cjepiva, a bolest COVID-19 preboljelo je 14.45 posto studenata, otkrila je anketa koja je provedena na fakultetu. S obje doze cijepljeno je znatno više djelatnika - 78,40 posto, dok ih je COVID-19 prebooljelo 6,97 posto.

Podsjećamo, Filozofski fakultet prošlog je tjedna najavio uvođenje obaveznih COVID potvrda, kao i Veterinarski fakultet. Svi studenti i djelatnici koji nisu cijepljeni ili preboljeli Covid-19 morat će se testirati dva puta tjedno, ovisno o broju dana kada imaju nastavu.

 

Komentara 3

Avatar Fićo
Fićo
16:29 16.11.2021.

NIKAD OŠTRIJI Dr. Lauc poručio: 'Ako ne želite da vam Vlada i dalje glumi druga Tita, izađite na mirni prosvjed, govorite! Budete li šutjeli, mjere će biti sve strože'...

MI
Mistika
09:59 17.11.2021.

Ne, tko je god ovo napisao za osobe s invaliditetom, taj stvarno voli da ih se sazaljeva. I ja sam u kolicima, bila tamo i prošla ulaz bez problema. Ne pikušavajte ocrnjavati ovaj prosvjed niti studente koji ih rade

Avatar raco
raco
08:29 17.11.2021.

ma ništa od toga, to je kolorit, da se vidi da ima onih koji se ne slazu s ovim rješenjem, zabilježeno, idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije