Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiva smrt

Student ustrijelio znanca u prsa pa mu davao umjetno disanje

ubojstvo u španskom
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
15.04.2010.
u 09:14

Osumnjičeni i ubijeni noć su prije zajedno kartali i pili. Jučer su se ujutro našli kako bi popili piće...

Roko K. (20), student prve godine Kineziološkog fakulteta, rodom iz Zadra, sumnjiči se da je jučer poslije verbalnog sukoba u kafiću Ivana u zagrebačkom naselju Španskom oko osam sati hicem iz vatrenog oružja usmrtio 21-godišnjaka kojeg otprije poznaje. Policija još rasvjetljava ovaj događaj te nastoji ustanoviti je li osumnjičeni namjerno pucao u mladića ili je njegova smrt nesretan slučaj.

Izišao iz kafića i pao

Večer prije njih su dvojica provela zajedno, kartali su i pili. Dogovorili su se da će ujutro popiti piće te su se našli u kafiću. Osumnjičeni je bio u društvu 30-godišnjeg prijatelja, a osim njih ondje je bila jedino konobarica. Kotlar je mladića upucao u prsa dok je ovaj bio pokraj vrata. Neslužbeno doznajemo da su se porječkali zbog plaćanja runde pića te djevojke koju obojica poznaju.

– Slagao sam terasu kad je on isteturao iz kafića i pao. Mislio sam da je pijan, a za njim su onda istrčala i ova druga dvojca. Tražili su da im pomognem okrenuti ga. Vidio sam da curi krv te im rekao neka zovu hitnu pomoć. Rekli su da ne treba, da će ga oni sami oživiti – pripovijedao je jučer konobar iz susjednog kafića što se događalo na mjestu ubojstva.

Osumnjičeni i njegov prijatelj davali su ubijenom umjetno disanje, no mladić je ubrzo preminuo.

U međuvremenu je, vjerojatno u panici, konobarica istrčala iz lokala te oružje kojim je mladić ubijen bacila u obližnji koš za smeće. Na mjesto događaja stigla je policija, a osumnjičeni se sam dragovoljno predao te je odveden u postaju na Črnomercu na dalje ispitivanje.

Ondje je odvedena i konobarica, a policija je ubrzo u smeću pronašla i oružje iz kojeg je pucano. Odakle ono studentu te zašto ga je nosio sa sobom, još se ne zna.

Pretražili mercedes

Policija je pretražila i bijeli mercedes zagrebačkih registracija, vlasništvo 30-godišnjaka s kojim je osumnjičeni bio u društvu te izuzela nekoliko predmeta. Kotlar inače živi u unajmljenu stanu u Španskom, a neki od svjedoka koji su se zatekli u susjednom kafiću Jet set opisuju ga kao sklonog piću te konfliktnog.

 

Ključne riječi

Komentara 64

ČO
čombe
09:33 15.04.2010.

Pa gdje mi to živimo i s kim živimo kada se ljudi tako lako likvidiraju ?

ZM
zmaj5
10:29 15.04.2010.

Texas je mila majka!

OK
okram
16:45 15.04.2010.

Pa ti sad neplati piće.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije