2 13°C
 • Lujo13:

  Sin završio obućarski zanat, nakon toga ja ga zaposlio i kod mene sedam godina učio isti taj zanat jer po izlaku iz škole nije znao ni zavezati cipele! Nakon pet godina ja mu platio polaganje u obrtničkoj komori za zvanje ... prikaži još! majstora ortopedskog obućara, danas je on majstor koji samostalno obavlja i najzahtjevnije poslove u ortopediji, a iz njegove generacije od 32 djece sa svjedodžbom obućara niti jedno ne radi u struci jer neznaju. Ja vas pitam koji će poduzetnik zaposliti radnika 3-4 godine mu plaćati doprinose i plaću da ga nauči poslu i nema jamstva da će ostati kod njega! Samo kad vratite praksu u obrtničke radionice imat će te majstore. Ako vam to nije jasno ostavite se ćorava posla!

 • ing-12345:

  Nema šanse da ova ideja zaživi u Hrvatskoj. Gospodarstvo sigurno neće isplaćivati plaću i državni harač za uhljebe zvan porezi i doprinosi na tu plaću dok se netko školuje.Bez isplate plaće to bi još i moglo funkcionirati.

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  Prskalo je jos jedan komunisticki uhljeb. Skole i fakulteti koji proizvode debile "politickih znanosti" i slicna sranja drzava ce i dalje 100% financirati, a kad privatniku treba 100 zidara onda ce ga zajasiti maksimalno. Sprdnja od drzave koju vode takvi ... prikaži još!vi jebeni obrazovni "strucnjaci".

Još iz rubrike Vijesti

Povlačenje američkih snaga
3
ŽELE OBRANITI IRAK

Trump najavio da će američke vojnike iz Sirije rasporediti drugdje

Prvi semafor u Hrvatskoj koji pješake zadubljene u ekran mobitela upozorava na crveno
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Prestanite ovo raditi dok prelazite pješački prijelaz!

6
ODŠTETA

Farmaceutske kompanije koje su krive za epidemiju ovisnosti pristale platiti 260 milijuna dolara

2