163 6°C
 • Lujo13:

  Sin završio obućarski zanat, nakon toga ja ga zaposlio i kod mene sedam godina učio isti taj zanat jer po izlaku iz škole nije znao ni zavezati cipele! Nakon pet godina ja mu platio polaganje u obrtničkoj komori za zvanje ... prikaži još! majstora ortopedskog obućara, danas je on majstor koji samostalno obavlja i najzahtjevnije poslove u ortopediji, a iz njegove generacije od 32 djece sa svjedodžbom obućara niti jedno ne radi u struci jer neznaju. Ja vas pitam koji će poduzetnik zaposliti radnika 3-4 godine mu plaćati doprinose i plaću da ga nauči poslu i nema jamstva da će ostati kod njega! Samo kad vratite praksu u obrtničke radionice imat će te majstore. Ako vam to nije jasno ostavite se ćorava posla!

 • ing-12345:

  Nema šanse da ova ideja zaživi u Hrvatskoj. Gospodarstvo sigurno neće isplaćivati plaću i državni harač za uhljebe zvan porezi i doprinosi na tu plaću dok se netko školuje.Bez isplate plaće to bi još i moglo funkcionirati.

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  Prskalo je jos jedan komunisticki uhljeb. Skole i fakulteti koji proizvode debile "politickih znanosti" i slicna sranja drzava ce i dalje 100% financirati, a kad privatniku treba 100 zidara onda ce ga zajasiti maksimalno. Sprdnja od drzave koju vode takvi ... prikaži još!vi jebeni obrazovni "strucnjaci".

Još iz rubrike Vijesti

Supermjesec na nebu iznad Zagreba
Obasjao sve

Pogledajte Supermjesec, idući put će tako blizu Zemlji biti tek za sedam godina

limuzina Vladimira Putina
Skupocjeni automobil

Zavirite u luksuznu limuzinu u kakvoj se vozi Vladimir Putin

2
SUTRA U VEČERNJEM

Krešimir Ćosić: 'Nisam htio biti rob novca i najdražeg sporta'