Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabrali HEP

Dva grada u Srbiji kupovat će struju iz Hrvatske

hep, milanović
Grgur Žućko/PIXSELL
24.11.2017.
u 13:27

Srbijanski gradovi Kraljevo i Valjevo na javnom natječaju su odlučili da će se opskrbljivati strujom Hrvatske elektroprivrede

Poslije odluke srbijanskih gradova Kraljevo i Valjevo da na javnom natječaju za opskrbu strujom izaberu Hrvatsku elektroprivredu, Elektroprivreda Srbije i resorno ministarstvo poručili su upravama tih gradova da prije bilo kojeg aranžmana moraju platiti zaostale dugove nacionalnom dobavljaču, objavili su u petak beogradski mediji.

"Kraljevo i Valjevo, kad je riječ samo o javnoj rasvjeti, neće moći promijeniti dobavljača dok ne izmire ukupne dugove prema prethodnome", rekao je srbijanski ministar energetike Aleksandar Antić.

On je naglasio kako su Zakonom o energetici predviđene takve situacije i da zabranjuje promjenu dobavljača ako korisnik električne energije nije prethodno platio sve dugove za opskrbu strujom prethodnom dobavljaču, prenosi RTS.

Elektroprivreda Srbije priopćila je da Kraljevo duguje oko 380.000 eura, a Valjevo oko 336.000 eura.

Tržište za opskrbu električnom energijom u Srbiji je otvoreno već četiri godine, a EPS je, kao ranije jedini dobavljač, zadržao 98 posto tržišta.

Radio-televizija Srbije podsjeća kako je Hrvatska elektroprivreda nedavno priopćila da u Srbiji već opskrbljuje strujom jedno poduzeće te da će uskoro uslijediti isporuka električne energije i za dva srpska grada.

U priopćenju HEP Energije navedeno je, podsjeća RTS, da se u Srbiji strujom opskrbljuje poduzeće "Cimos" te da je u završnoj je fazi i priprema isporuke električne energije za Kraljevo i Valjevo.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar mortus50
mortus50
13:42 24.11.2017.

svaki drugi clanak ima veze sa srbijom...

Avatar Bosnjak1941
Bosnjak1941
15:25 24.11.2017.

Srbi znadu sebi zavuc

PE
petarpetar
16:22 24.11.2017.

G-DNE "Busen" zašto Vam je trebala ta ružna reč "LAJETE" . Zar imate osećaj zadovoljstva kad nekog uvredite? Nedostojno čoveka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije