Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJSTARIJI ZANAT

Stručnjak šokirao regiju: Prostitucija u BDP-u Srbije sudjeluje koliko i proizvodnja namještaja

prostitucija
Foto: DPA/Pixsell/Ilustracija
1/2
22.12.2020.
u 14:10

Po njegovim riječima, u Srbiji postoji obaveza uključivanja ovakvih 'djelatnosti' u službenu statistiku, a ona se zasniva na tome što te "djelatnosti", iako ilegalne, ipak predstavljaju ekonomsku aktivnost.

Srpski B92 objavio je kako prostitucija u BDP-u Srbije sudjeluje otprilike kao proizvodnja namještaja ili računala, elektroničkih ili optičkih proizvoda.

Prenijeli su tu informaciju nakon što se na tamošnjoj TV Prva pojavila stanovita Kristina Ferari, aktivistkinja za prava seksualnih radnika, ali i Dragan Popović iz Republičkog zavoda za statistiku. Po njegovim riječima, u Srbiji postoji obaveza uključivanja ovakvih ''djelatnosti'' u službenu statistiku, a ona se zasniva na tome što te ''djelatnosti'', iako ilegalne, ipak predstavljaju ekonomsku aktivnost.

Jer ispunjavaju preduvjet dobrovoljnog stupanja obje strane u transakciju. Ferari se, jasno, zalaže za dekriminalizaciju prostitucije, a to nije isto što i legalizacija te ne zna što bi to uopće predstavljalo kada je riječ o prostituciji.

Rekla je kako, prema nekim računicama, prostitutke rade 220 dana godišnje i zarađuju 156 eura dnevno. Ali ta se ''zarada'' ne može predvidjeti, te može biti od 20, 150 pa i 300 eura na dan. Popović je dodao i kako postoje različite vrste ovakvih usluga – agencijska ili hotelska prostitucija, ulična i elitna.

 

Ključne riječi

Komentara 14

EH
enigmus-hr
14:34 22.12.2020.

Ne znam kako je bilo u Srbiji, ali u Hrvatskoj je prostitucija bila legalna za vrijeme Austro-ugarske i jednim dijeli za vrijeme bivše kraljevine, a sudbinu su joj zapečatili partizani.

DU
Deleted user
14:56 22.12.2020.

Odlično, pa to je ionak dodatni izvor zarade našim spisateljicama, poduzetnicama, pjevačicama i sličnim "acama" koje honorarno povremeno putuju u komšiluk na slobodne aktivnosti... neke i ostanu tamo.

NE
nemanatrag
15:25 22.12.2020.

Domaću politiku oporezivati....ona je najveća k...a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije