Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam brojio mrtve'

'Stručnjak iz Vukovine' odgovara premijeru: To piše u svakoj knjizi

Bruno Berger
Boris Ščitar/VLM
18.03.2013.
u 18:25

"Kao obični osnovnoškolski profesor naveo sam povijesnu činjenicu. Znao sam koga demantiram, ali morao sam ga ispraviti jer Hrvatska je zemlja znanja. Iznenađen sam, jer ne mogu vjerovati da sam kao običan profesor pokrenuo takvu lavinu"

Premijer Zoran Milanović na današnjoj konferenciji za novinare uz sve ostale, kritizirao je i "stručnjake za finski rat iz Špičkovine i Vukovine".

– Umjesto da se bavite skandaloznim ispadom koji ste omogućili, pozivaju se eksperti u studio, bavimo se finskim ratom, a stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih – rekao je danas nervozni premijer te još se k tome upitao i "je li taj profesor brojao mrtve".

Njegova kritika "profesora iz Vukovine" išla je na račun profesora povijesti Brune Bergera. Profesor povijesti iz OŠ Vukovina, Bruno Berger koji je ispravio Milanovića i podučio ga da je Finska imala građanski rat, danas je bez ikakvih promjena držao sat. Dapače na poslu problema nije imao, kolege su mu izrazile podršku.

– Kao obični osnovnoškolski profesor naveo sam povijesnu činjenicu. Znao sam koga demantiram, ali morao sam ga ispraviti jer Hrvatska je zemlja znanja. Iznenađen sam, jer ne mogu vjerovati da sam kao običan profesor pokrenuo takvu lavinu. Nisam pobrojavao mrtve, to piše u svakoj knjizi u kojoj se obrađuje povijest 20. stoljeća – rekao je profesor Berger.

>>Milanović: Crnokošuljašima se dopušta da klijaju na neistini!

>>Brani Vukovinu i Špičkovinu: Neka ne vrijeđa ostale dijelove RH!

Komentara 99

DU
Deleted user
21:11 18.03.2013.

I o cemu mi raspravljamo jeli Finska imala ili nije imala gradjanski rat???? I dok Fince za tu stvar boli ,,vec svoju pamet koriste kako unaprijedit tehnologiju,,,,a mi Hrvati najpametniji narod na svijetu kako se volimo pohvalit propadamo iz dana u dan,,,,al bitno je da trosimo pamet na tome jesu li bili bolji Crni ili Crveni................

DU
Deleted user
22:12 18.03.2013.

Kako on kao premijer može na taj način diskriminirati stanovnike bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj ?

PP
Peter Petrovic
21:10 18.03.2013.

znaci ,jos jedan strucnjak u zemlji siromaha ivelikih strucnjaka.ima li ko da nije strucnjak.ili siromah?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije