Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNO ZATOPLJENJE

Znanstvenici zabrinuti: Produljene natprosječne temperature u Sibiru su znak za alarm

Mining in Russia's largest coal field
Foto: Christian Thiele/DPA/PIXSELL
1/5
18.06.2020.
u 19:51

Rusija je zabilježila najtopliju zimu u 140-godišnjoj povijesti meteoroloških promatranja, izvijestio je početkom ove godine Državni hidrometeorološki centar Rusije.

Znanstvenici tvrde i upozoravaju kako je toplo vrijeme u Sibiru upozorenje i alarmantni znak globalnog zatopljenja. Naime, temperature u Sibiru veće su za 10 stupnjeva nego prošlog mjeseca, a iz godine u godinu temperature se samo povećavaju.

Stručnjaci navode da su temperature previsoke i da se zemlja previše zagrijava. Isto tako ističu da se porast temperature ne odvija ravnomjerno na cijeloj zemlji.  

Znanstvenici tvrde kako se Zapadni Sibir izdvaja i pokazuje najveći trend zagrijavanja. Isto tako, naglašavaju da se upravo ta regija zagrijava dvostruko brže od ostatka zemlje i da je sve to posljedica globalnog zatopljenja. 

Rusija je zabilježila najtopliju zimu u 140-godišnjoj povijesti meteoroloških promatranja, izvijestio je početkom ove godine Državni hidrometeorološki centar Rusije, piše CNN.

Ranije ovog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je izvanredno stanje u sibirskom gradu Norilsku nakon što se 20.000 tona goriva prosulo u obližnju rijeku iz elektrane. Voditelj elektrane rekao je da je temelj spremnika možda potonuo zbog odmrzavanja te istaknuo opasnosti porasta temperature. 

Incident ih je dovodeo do katastrofalnih posljedica, a došlo je i do umiranja riba, otrovanja ptica i ostalih životinja. 

 

Komentara 2

AA
aabbcc
22:51 18.06.2020.

Hvala Bogu da i njima ugrije, mos misliti kakva briga narod bi nah.ebo da je obrnuto pa iz godine u godinu sve hladnije i vise smrznutih u Sibiriu!!!!

MG
milerazbojnik@gmail.com
22:01 18.06.2020.

bit če tog još i više i gore svugdje al sibir je sjjjjj i početak svih drugih nedača ide sve polako u vražju mater nepogode boleštine i najazde raznih štetočina s svih strana a bogme još malo i kod nas kod nas nema se što više reči majka zemlja i priroda vrača udarac lanac je prewkinut i ako jedan pukne ili ti jedna vrsta popušta nastupa haos ili ti najazda gamadi ili živina kraj priče i crne prognoze po mom mišljenju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije