Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE
Povratak na članak

Stručnjaci o projektu helikopterske hitne službe: Ovakvim planom ne može se pokriti cijela Hrvatska

Tureček kaže da su Nijemci počeli tako da su slijetali na platoe ispred bolnica, a onda su s vremenom razvijali sustav s heliodromima

Komentari 17

MO
morpion
23:41 16.12.2020.

135 mil Kn ......pamet u glavu . Neka sve to vojna inžinjerija odradi .Svaki nastanjeni otok mora imati heliodrom , neš ti 5x5 m cementa blizu prilaznog puta , s time da se zaista pita struku ( a bolje ije i stare mještane ) gdje su štacije sa najmanjom izloženošću vjetru , da nebi bilo kao sa Masleničkim mostom .......

VL
UM
Umjereni
23:39 16.12.2020.

Čitam članak i ne vjerujem. Mi se natežemo s četiri helikoptera, a jedna Poljska ih ima pedeset, Rumunjska 12. Poljake sam gledao osamdesetih ovdje na varžadinskoj magistrali na putu za Jadran u onim svojim peglicama. Majko Isusova kakva je to sirotinja bila i u čemu je hodala. Ali onda šok i nevjerica: jedna Albanija ih već ima!!!!!! I to tri!!! I onda mi se javljaju biseri poput lijepa_li si i slični "domoljubi" i prigovaraju kako ja ništa lijepo ne pišem o Hrvatskoj. Eeeeej, Albanija ima tri spasilačka helikoptera za teritorij veličine jedne Slavonije. Mi smo izgleda nešto poput Etiopije, samo što smo u Europi.

VL
RI
rimadanin
12:15 18.12.2020.

Gospodine Cigrovski Darko vi ste daleko zaostali u tehnološkom razvoju i dalje vjerujete u rusku tehnologiju iz 1967. (odn. 1961.) godine , a očito vam je potpuno nepoznata suvremena tehnologija AIRBUS 135/145 i dr , koje koriste sve članice EUU u helikopterskoj HHMS , a koji dokazano poljeću za 2 MINUTE . Služba HHMS je uredbom EU propisana s EU-Regulation 965/2012 i defiirana EU-Norm 13 718-2 , koje je i RH kao ćlanica EU dužna poštivati . Zanimljiv je podatak MORH ima 51 helikopter a spašava živote samo iz Divulja i Krka , a pri toma nije u stanju ostvariti medicinski "Zlatni sat" . Što je s životno ugroženima u Istri , Gorskom kotaru , na Baniji , Kordunu , Lici , Baranji , Slavoniji , Zagorju i na pr.Zagrebu i okolici - tamo za vas s 51 helikopterom očito ne žive Hrvati . Vi još i dalje želite davno preživjeli YU-model HHMS , a ne EU-model HHMS propisan obvezujućom EU zakonskom regulativom . Vi ste stvarno stručan u ustroju HHMS-Hrvatska na dobrobit svih gradjana "Lijepe naše" Očito ste vojnik !

VL
DU
Deleted user
08:04 17.12.2020.

Kakvi helikopteri i ulaganje u zdravstvo ili školstvo! Nama fali još spomenika prvome hrvatskome predsjedniku i zato predlažem da svaki kvart ima po jedan spomenik domovini i po jedan spomenik Franji Tuđmanu! Živio HDZ i Tuđmanova ostavština!

VL
DU
Deleted user
23:39 16.12.2020.

Bože dragi gdje ste uzeli ove stručnjake, takvu nestručnost nisam davno čuo, od puno većih "stručnjaka". Polijetanje helikoptera za 3 minute oni koji su jednom vidjeli pokretanje motora helikoptera i obavezne provjere, znaju da za to vrijeme to nije moguće, jedino MiG-21 u svijetu ima postignutu normu, u QRA, 5 min , nitko više, ako nisu motori pokrenuti. Drugo ne može helikopter bauljati po zračnom prostoru bez da posada to izregulirati s kontrolom leta i meteo provjere. Odabrati baziranje izvan aerodroma može predložiti" totalni nepoznavatelj zrakoplovstva", tko će osigurati gorivo, smještaj, sitne radionice za redovne popravke. Osam helikopterskih lokacija , bože čuješ li ti ovo, pa toliko cisterni za avionsko gorivo, nema u RH puta dva, jer kad jedna ide na punjenje, druga mora biti na lokaciji. Milijuna 135 traže za te helikoptere koji ne mogu poletjeti kod malo jačeg povjetarca, a troše kao fajercajg, a RH ima 51 helikopter u vlasništvu od čega 50% nije iskorišteno. Onima koji sada vrlo uspješno rade te medicinske letove, u najtežim meteo uvjetima, u proračunu dajete za tu potrebu 15 milijuna godišnje puta 3 godine je 45 milijuna, a ovim "stručnjacima" ćete dati 130 milijuna, ima mozga tu negdje. Samo nemojte pitati te "stručnjake" za pretakanje državnog novca u svoje džepove, za savjete, ako Boga znate.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.