Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI LOŠINJ 2017.

Stručnjaci brendiranja na Danima hrvatskog turizma

Gari Cappelli
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
31.07.2017.
u 14:13

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga na temu svjetskih turističkih trendova...

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju.

Od svjetski priznatih stručnjaka iz područja turizma, dolazak na DHT potvrdili su direktorica za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain, Patricia Yates koja će okupljenima predstaviti praktično iskustvo i znanje u području brendiranja i promocije turizma Velike Britanije.

Uz nju, o izgradnji nacionalnih turističkih brendova govorit će direktorica Nacionalne turističke organizacije Slovenije, Maja Pak te čelnik nacionalne turističke organizacije Portugala, Turismo de Portugal. U Lošinju se očekuje i generalni menadžer Baskijskog kulinarskog centra, Joxe Mari Aizeg koji će sudjelovati u dijelu posvećenom centrima kompetencija, odnosno predstavit će način rada centra u kojem djeluje.

Gari Cappelli
1/27

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga na temu svjetskih turističkih trendova, izgradnje nacionalnih turističkih brendova, te uloge nacionalnih turističkih organizacija u sustavu turizma; predviđanja i prognoza turističkih kretanja u narednim godinama; održivom turizmu za održivi razvoj, regionalnim centrima kompetencija, itd.

„U ovoj turističkoj godini ostvarujemo odlične rezultate, a da bi se u tom smjeru nastavili razvijati nužno je pratiti turističke trendove te se prilagođavati novim izazovima. Zbog svega toga, i ove ćemo se godine na DHT-u baviti brojnim važnim temama za hrvatski turizam. Iznimno mi je drago što ćemo imati priliku ugostiti svjetski priznate i dokazane stručnjake iz područja turizma.

Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje te razmjenu iskustva i ideja iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju u vidu postizanja još uspješnijih turističkih rezultata“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli dodavši kako je siguran da će se u godini kada Lošinj obilježava 130 godina turizma te jedna od perjanica hrvatskog hotelijerstva lošinjska tvrtka Jadranka, 70 godina svog poslovanja, Lošinjani pokazati kao izvrsni domaćini i suorganizatori.

„Cilj nam je daljnje poticanje turizma na hrvatskim otocima, ali i na kontinentalnom djelu Hrvatske, pa u duhu toga podržavam nedavno pokrenutu inicijativu da se iduće godine DHT održi u kontinentalnom djelu naše zemlje, odnosno u jednoj od slavonskih destinacija te da se na taj način dodatno u turističkom segmentu stimulira kontinent i njegovi vrijedni dionici u turizmu“ nadodao je ministar Cappelli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije