Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PONEDJELJKA?

Strože mjere u PGŽ: Zatvaraju se teretane, kina, na privatnim okupljanjima samo 8 osoba...

Rijeka: Pripadnici Civilne zaštite u patroli centrom grada
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
26.03.2021.
u 15:07

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ističe da su ove mjere nužne s obzirom da je PGŽ i dalje u trendu povećanja broja novozaraženih

Strože mjere ministar Davor Božinović već je odobrio za Zadarsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, a kako je sam najavio na današnjoj konferenciji, tijekom dana trebao bi stići i prijedlog novih mjera iz Primorsko-goranske županije. One bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak i trajati 14 dana. 

Stožer civilne zaštite PGŽ predlaže ograničenje okupljanja, zatvaranje teretana, fitness centara, kina i muzeja. Preciznije, traže zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu. Ako Nacionalni stožer da blagoslov prijedlogu, na privatnim okupljanjima i svečanostima na području ove županije moći će biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva. Pored toga, traže i pojačani nadzor pridržavanja tih mjera.

„Donijeli smo i odluku o zabrani svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima. Obustavlja se i rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru, kao i dječjih igraonica i radionica, kao i profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima“, rekao je načelnik Stožera Mladen Šćulac.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ističe da su ove mjere nužne s obzirom da je PGŽ i dalje u trendu povećanja broja novozaraženih.

S obzirom da je voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović, govoreći danas o uvođenju strožih mjera na regionalnoj razini, pozvao županijske stožere da se uključe, vrlo je izvjesno da će ove mjere biti usvojene.

 

>> VIDEO Plenković, Beroš i Jandroković se cijepili AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

Komentara 8

Avatar morski
morski
15:19 26.03.2021.

Aauuuu, proleteri i revolucionari iz Rijeke. Prvaci i junaci protiv mjera. Najgori ste (skoro). Sami sebi traže zatvaranja !!!

DU
Duslikr
15:56 26.03.2021.

Super, sad akp brojevi ne krenu dole vi odgovarajte za uvođenje mjera koje ne djeluju. Ili?

MA
MarkoJan
20:46 26.03.2021.

Gospodin Komadina valjda čeka 1.000 zaraženih dnevno u PGŽ pa će onda tek zatvoriti restorane i kafiće. Stolovi na terasama negdje i jesu na distanci, ali za stolovima sjedi i po 10 ljudi. Svi kafići danas u topli petak popodnee puni. Bit će umrlih nažalost, a i za gospodarstvo Županije je puno manja šteta zatvoriti još koji tjedan ugostiteljstvo, nego kasnije početi turističku sezonu. Da li su Istrani toliko “pametniji” od Primoraca ili samo imaju puno kvalitetnijeg načelnika stožera civilne zaštite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije