Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS Varaždinske županije

Štromar: Žao nam je Čačića, ali ne vesele nas njegovi postupci

štromar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
16.01.2014.
u 17:07

Štromar kaže da je kontaktirao s Radimirom Čačićem, no novinarima nije želio otkriti o čemu su razgovarali

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije danas je većinom glasova podržalo odluku predsjedništva stranke kojom se isključuje Radimir Čačić. Takav stav za mnoge je bio iznenađenje, tim više što se u zadnjih nekoliko dana otvoreno govorilo da HNS Varaždinske županije čvrsto stoji iza Radimira Čačića.

Protiv odluke o isključenju iz stranke bili su samo Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa i Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

– Žao nam je zbog svega što se dogodilo s Radimirom Čačićem, ali jednako tako nas ne vesele ni njegovi postupci koje je radio u zadnje vrijeme. Mi smo članovi HNS-a i moramo raditi po statutu stranke i poštovati odluke predsjedništva. Čačić je sam svojim postupcima odlučio želi li biti, ili ne član HNS-a – rekao je Predrag Štromar, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Štromar kaže da je kontaktirao s Radimirom Čačićem, no novinarima nije želio otkriti o čemu su razgovarali. – HNS u Varaždinskoj županiji ostat će jedinstvena stranka. Svjesni smo da će biti pojedinačnih odlazaka iz stranke, no nikakvog raskola nema niti će ga biti.  HNS će i dalje biti najjača stranka u Varaždinskoj županiji – rekao je Štromar. Na novinarsko pitanje očekuje li da nakon izlaska iz zatvora Radimir Čačić okupi svoje istomišljenike i krene u politički povratak, Štromar je rekao da je to njegovo legitimno pravo, no to neće imati nikakve veze s HNS-om, a o slučaju Natalije Martinčević, dogradonačelnice Varaždina, i njenom statusu u HNS-u, stranka će odlučiti u sljedećih nekoliko dana.

Potpredsjednik Sabora i predsjednik Regionalnog saveza HNS-a Milorad Batinić novinarima je rekao da nije razgovarao s Radimirom Čačićem te da mu je bilo teško kad je dizao ruku za njegovo isključenje. Batinić kaže da političari moraju biti racionalni u donošenju odluka te da mu je osobno žao da je došlo do isključenja Čačića. Slijed događaja bio je takav da je vodio prema tome. Vesna Pusić i predsjedništvo stranke od HNS-ovaca iz Varaždinske županije dobili su veliku potporu u slučaju Čačić. Unatoč tome, čelni ljudi te stranke svjesni su da će sljedećih tjedana i mjeseci u Varaždinskoj županiji morati mnogo raditi s članstvom, posebno predsjednicima ogranaka na terenu kako bi ih uvjerili da su Čačićevi grijesi bili neoprostivi.

>> Posavec: Čačić je očekivao takvu odluku

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
18:20 16.01.2014.

Dragi moji Varaždinci (naglasak na druom "a") čim vas je on kupil i zadužil pa ste ga tolko dugo trpili i podržavali? Jel to kaj je i njegov japa bil...ma znate vi dobro !?

OS
osica
20:10 16.01.2014.

uf, Varaždinci "stisnuti i ono drugo" kratko traje .

LI
lipanic12
08:42 17.01.2014.

A kaj vam ni bilo žal, kad je on v roku mesec dan, frknul vun desetak predsjednika GO, meju kojima je bilo i povelikih donatora, a sve po sistemu ŠIC-MARŠ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije