Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Štromar:

'Ploča u Jasenovcu bit će uklonjena uskoro, premijer je to rekao'

Predrag Štromar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.07.2017.
u 20:17

„Povukli smo potez u čvrstom uvjerenju da činimo dobro svojoj zemlji i svim njezinim građanima i od toga ne odstupamo“

Vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a, ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, zbog obveza na tim dužnostima, zatražio je i dobio razrješenje dužnosti predsjednika HNS-a Varaždinske županije, priopćeno je u subotu iz te stranke.

Vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a, ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, zbog obveza na tim dužnostima, zatražio je i dobio razrješenje dužnosti predsjednika HNS-a Varaždinske županije, priopćeno je iz te stranke.

Na sjednici Županijske skupštine HNS-a Varaždinske županije odlučeno je da će do redovnih unutarstranačkih izbora v.d. predsjednica županijske organizacije biti Božica Makar, saborska zastupnica i dosadašnja potpredsjednica županijskog HNS-a, priopćeno je iz HNS-a.

Štromar je rekao da razrješenje ne znači prestanak zalaganja za sjever i Varaždinsku županiju te je izvijestio varaždinske HNS-ovce o aktualnoj situaciji u Vladi i u stranci. Ponovio je da su bili spremni ući u Vladu za „dobrobit ove zemlje, za projekte, za depolitizaciju školstva i nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora, koji ne bi donijeli ništa dobro, ali bi skupo koštali“, navodi se priopćenju. 

„Povukli smo potez u čvrstom uvjerenju da činimo dobro svojoj zemlji i svim njezinim građanima i od toga ne odstupamo“, rekao je Štromar dodavši da je HNS svjestan političke cijene koju bi mogao plaćati zbog tog poteza. 

„Potpuno svjesni da će nas gađati i tući sa svih strana, jer uvijek ima nezadovoljnih, a većina njih su upravo oni kojima ne odgovara izlazak iz ideoloških rovova jer su u nekoj svojoj komfor zoni, gdje su zauzeli pozicije na političkoj sceni, mi smo preuzeli odgovornost“,rekao je Štromar i podsjetio na situaciju koja je dočekala novu koalicijsku Vladu, izdvojivši krizu u Agrokoru i „mogućnost da sto tisuća obitelji zaposlenih u Agrokoru završi u egzistencijalnoj krizi“.

Štromar je izvijestio i kako HNS trenutno ima više od 40.000 članica i članova te da se, od posljednje sjednice Središnjeg odbora stranke 7. lipnja, ispisala 451 osoba, a upisalo njih 90 te se ne očekuje veći odljev članstva u budućem razdoblju, stoji u priopćenju.

Također je, gostujući u vijestima RTL-a, komentirao incidente u Savudrijskoj vali. Tvrdi kako neće biti ozbiljnijih incidenata, ali kako bi Hrvatska Sloveniji svakako trebala poslati prosvjednu notu.

- Jedva čekam sastanak našeg i slovenskog premijera. Siguran sam da ćemo brzo izgladiti te odnose. 

Komentirao je i pokušaj stavljanja ploče na rodnu kuću zapovjednika ustaške Crne legije Jure Francetića.

- Ovo što smo danas vidjeli u Otočcu moramo osuditi, i mislimo da takvim događajima ne smije biti mjesta u hrvatskoj javnosti. Nadamo se da će i u Jasenovcu brzo skinuti jedan dio ploče - rekao je Štromar.

Na pitanje ima li informacije kada će u Jasenovcu ta ploča biti uklonjena odgovorio je:

- Uskoro, premijer je to izjavio već nekoliko puta, imamo dobru komunikaciju i ja mu vjerujem.

Komentara 57

BL
bljak007
20:47 01.07.2017.

Kada će biti uklonjena ploča ona u Borovom selu, kao i četničko znakovlje??????

Avatar sv_kamocemo
sv_kamocemo
15:01 02.07.2017.

kad normalan covik bolje promisli, šta je Tito drugo mogao sa ovakvim bolesnicima,...**** (anica.rendulic:)****... nego napunit nekakve jame. to je bilo u to vrime "elegantno" rješenje inace bi i 20 godina nakon rata ovaj ljudski otpad po jugi huškao ljudeude i širio medunacionalnu mržnju kao što i mi danas 20 godina nakon rata moramo ovo doteplo gledat i slušat.....

NO
nogogaz
07:23 02.07.2017.

Poslje drugog rata slovenci, taljani, srbi, bosanci i madžari pojeli bi hrvatsku zemlji i proširili svoj teritorije na štetu hrvatske da nije bilo tita. Tito priključio dalmaciju, istu, rijeku... teritorije koji nikad nisu bili dio NDH. Ko slavi total i ovisni NDH odriće se svim teritorijama koje je hrvatski priključio komunst tito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije