Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-ov ministar

Štromar: Razgovarao sam s Plenkovićem, idući tjedan imat ćemo sastanak

Predrag Štromar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
03.07.2019.
u 12:28

- Mi smo donijeli zaključak, prenijet ćemo sve iz zaključka na našem sastanku - rekao je Štromar novinarima

Ministar iz redova HNS-a Predrag Štromar rekao je da je danas razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te da će idući tjedan imati sastanak. HNS je, podsjetimo, zatražio smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afera s imovinom.

- Mi smo donijeli zaključak (na predsjedništvu stranke, op. a.), mi smo ga iskomunicirali i mi ćemo prenijeti sve iz zaključka premijeru na našem sastanku - rekao je Štromar novinarima. Konkretnije odgovore na pitanja nije davao.

Plenković se jutros sastao s Kuščevićem, koji nakon sastanka nije dao ostavku.

– I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, odnosno u imovinskoj kartici, da nema apsolutno nikakvog prekršaja, da nema nikakve sumnje u časne radnje i evo, nastavljamo dalje – rekao je Kuščević. 

– Mislim da stranke koje imaju 2,5 posto nisu te koje će kreirati sastav Vlade – rekao je na pitanje je li teret za Vladu.

Iz HNS-a su potom poručili da je premijer taj koji treba dati objašnjenje.

Situaciju je danas komentirao i čelnik HSS-a Krešo Beljak koji je poručio da su prijevremeni izbori najpošteniji scenarij. Beljak je rekao da su sve stranke koje su potpisale koalicijski sporazum s HDZ-om nestale, pa će tako i HNS. I HSS je skoro tako nestao, složio se s opaskom novinara.

- No HSS nije bilo kakva stranka, nas neće samo tako uništiti - dodao je.

Prijevremeni izbori su jedino pošteno rješenje jer ova vlada nije dobila povjerenje građana na izborima, smatra Beljak.

- Ova vlada sastavljena je od žetončića, političkim malverzacijama - rekao je Beljak.

VIDEO Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije:

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
12:41 03.07.2019.

beljaku se pogoršalo... novi izbori bi značili da njegova stranka (doslovno njegova, jer u stranci osim njega nema više ljudi) i fizički prestaje postojati na državnom nivou, jer kad prestanu biti parlamentarna stranka, oni će se ko pijesak nošen vjetrom razići. beljak, ne zazivaj nevrijeme. nisu ovo nekadašnji radiokazetofoni koje si mogao iz opela samo tak ugraditi u stojadina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije