Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE U KOALICIJI

Štromar o odnosima s HDZ-om: 'Strpite se još malo, vidjet ćete'

Predrag Štromar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
30.10.2019.
u 11:40

- Ostajete li u Vladi? Hoćete li podržati proračun? U ime koga predstavljate ovaj zakon? Nije mi jasno jeste li ministar, hoćete li sutra biti ministar? Podnosite li ostavku? – zanimalo je SDP-ovog Arsena Bauka i njegovog kolegu Gordana Marasa

Hoćete li sutra biti potpredsjednik Vlade, zanimalo je danas oporbene zastupnike u Saboru koji su raspravu o izmjenama dva zakona vezana uz prostorno uređenje iskoristili da ministra graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednika Vlade, HNS-ovog Predraga Štromara ispituju o stanju u vladajućoj koaliciji.

Podsjetimo, HNS je najavio da neće podržati proračun ako se ne ispune zahtjevi prosvjetara koji štrajkaju, no HDZ ih zasad ignorira uz poruku da ne pristaju na ucjene.

- Ostajete li u Vladi? Hoćete li podržati proračun? U ime koga predstavljate ovaj zakon? Nije mi jasno jeste li ministar, hoćete li sutra biti ministar? Podnosite li ostavku? – zanimalo je SDP-ovog Arsena Bauka i njegovog kolegu Gordana Marasa, no Štromar je njihova pitanja izignorirao.

Međutim, isto zanima i novinare, pa su ga i oni dočekali sa sličnim pitanjima van sabornice, no ni tada nije bio pretjerano rječit. Tako je na pitanje hoće li HNS-ovi ministri doći sutra na sjednicu Vlade ako se bude raspravljalo o proračunu, Štromar odgovorio - strpite se još malo, vidjet ćete.

- Naravno da razgovaramo i još ćemo razgovarati -  rekao je Štromar.

Podsjetimo i da je predsjednik njegove stranke Ivan Vrdoljak poručio kako "nikad sebi ne bih dozvolio, a mislim da ne treba ni premijer sebi dozvoliti, da na njegov prijedlog, u Vladi koju je on sastavio, dio Vlade bude protiv".

- I to mi nećemo dozvoliti. Mi sigurno nećemo sjediti u Vladi, a glasati protiv. Jer tu pravimo cirkus – rekao je Vrdoljak.

Komentara 11

Avatar indigo25
indigo25
12:13 30.10.2019.

Ovaj foteljaš je spreman za preći u HDZ samo da zadrži svoju foteljicu

Avatar Niškorist
Niškorist
11:59 30.10.2019.

Trgovačko društvo !

Avatar bobdog
bobdog
11:52 30.10.2019.

Cirkus nije izdati birače.pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije