Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE REAKCIJE

Štromar: Nisam znao da je HOS-u odobren pozdrav ZDS, bio sam na sjednici Vlade

Predrag Štromar (HNS)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.09.2017.
u 11:59

Kad se donese novi zakon, sigurno neće biti mjesta tom pozdravu u javnoj uporabi, poručio je potpredsjednik Vlade

Nakon što je počelo skidanje ploče HOS-a s pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu i održana konferencija HOS-ovih udruga na kojoj su njihovi članovi objavili da imaju rješenje Ministarstva uprave da smiju u svojim materijalima koristiti taj pozdrav, oglasio se i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar iz HNS-a koji je i inzistirao na što bržem uklanjanju ploče.

– Taj pozdrav za HNS nikako nije prihvatljiv. Kad dođe vrijeme za zakon o zabrani isticanja znakova totalitarnih režima, nećemo podržati da taj pozdrav ostane – ustvrdio je Štromar, a potom se suočio s pitanjima je li znao za dogovor HOS-a i Ministarstva uprave. 

– Ne znam o tome ništa, nemam informaciju. Bio sam na Vladi. Kad se donese zakon, sigurno neće biti mjesta tom pozdravu.  I dalje držim i stojim iza toga da ovom pozdravu nema mjesta u javnoj uporabi i da to Vlada treba kao zakon predati Saboru. To bi trebao biti zadatak ove Vlade, da konačno riješimo probleme prošlosti i fokusiramo se na reforme – poručio je Štromar, a potom još jednom odgovorio da nije znao da je HOS-u odobreno korištenje te je osudio činjenicu da je HOS-ova presica za medije otvorena pozdravom "Za dom spremni". 

Predrag Štromar (HNS)
1/22

– Osuđujem takav način komunikacije, pogotovo u medijima. Mogu reći da je taj pozdrav u javnoj uporabi neprihvatljiv i premijeru Plenkoviću – zaključio je Štromar. 

Procjenjuje da će Vlada spomenuti zakon donijeti do ožujka 2018. godine.

Komentara 89

KA
Kantarusa
12:21 07.09.2017.

Majmun

SO
SoloHan
12:28 07.09.2017.

Zašto se ekipa iz Pašaluka javlja na aktualnim hrvatskim temama

MI
Mimizo
12:28 07.09.2017.

zašto ne spomenu komunističko fašističke znakove koji će se morati zabraniti kao i rijeć partija u nazivu sdp a jer nas to podsječa na zločinca tita i njegovu partiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije