Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štromar:

Kolegica je nosila košaru sa cvijećem da bi "malo pomogla"

Štromaru je rekao da se Istanbulska konvencija treba što prije ratificirati
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.03.2018.
u 16:55

Istanbulsku konvenciju treba usvojiti u cijelosti, ali se treba dogovoriti i vidjeti na koji način će doći na Sabor, kazao je Štromar

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) objasnio je u petak fotografiju snimljenu na Međunarodni dan žena, na kojoj njegova kolegica nosi košaru sa cvijećem koje će on podijeliti dok on hoda praznih ruku kraj nje, rekavši da  mu je kolegica "došla malo pomoći", a on "ne može bez žena puno toga raditi".

Na pitanje novinara zašto je kolegica nosila košaru sa cvijećem umjesto njega i zašto joj nije pomogao Štromar je rekao: "Ja sam pripomogao, izvadio sam košaru, a kolegica je došla da mi malo pomogne u svemu tome. I ona je dobila jedan prekrasni cvijet i moram priznati da puno toga ne mogu bez žena raditi i da one nekad imaju u nekim stvarima veće ovlasti od mene".     

Na upit je li to prava slika položaja žena u Hrvatskoj, u kontekstu Istanbulske konvencije za koju se njegov HNS itekako zalaže, Štromar je rekao da se "moramo svakodnevno boriti za prava žena".  "Istanbulska konvencija govori o tome i o njoj treba govoriti, ali treba govoriti na pravi način, da sadržaj u Istanbulskoj konvenciji štiti žene, žene u obitelji i one nad kojima se vrši nasilje, i ona predlaže mnoga rješenja. Mislim da ju trebamo usvojiti, i to čim prije", poručio je Štromar.

Istanbulsku konvenciju treba usvojiti u cijelosti, ali se treba dogovoriti i vidjeti na koji način će doći na Sabor, kazao je Štromar, koji je s novinarima razgovarao u Knjižnici HAZU prije predstavljanja Strategije prostornog razvoja Hrvatske.

U galeriji možete vidjeti fotografije na kojima Bandić i Štromar dijele cvijeće povodom Međunarodnog dana žena:

Štromaru je rekao da se Istanbulska konvencija treba što prije ratificirati
1/9

Komentara 5

DU
Deleted user
17:24 09.03.2018.

O Pređo, o jado...

ZL
zlatnirat
17:33 09.03.2018.

Jadni dudeki bez regice ns ne mogu...

BU
burza
18:54 09.03.2018.

O boze kakve gluposti i histerija prema zenama a kraju muski ce morati bjezati na drugu stranu ulice jer ih se nebude ssmjelo ni pogledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije